Publikavimo data: 2024-04-14
Rassolnik "Leningradsky" su jautiena
Leningrado rassolnik - klasikinis sovietinės virtuvės patiekalas. Receptą sukūrė virtuvės šefas Nikolajus Kurbatovas, o jo pagrindu tapo Maskvos rassolnik. Sriubos pagrindas tas pats: sultinys, taip pat rauginti agurkai ir sūrymas. Išskirtiniai Leningrado rassolnik bruožai - jautienos sultinys ir perlinės kruopos, dėl kurių sriuba yra sveikesnė ir maistingesnė.
Žingsnis 1
Norėdami paruošti sultinį, sudėkite mėsą į puodą, įpilkite 2 litrus vandens ir lauro lapą. Užvirus, sumažinkite ugnį ir virkite pusvalandį.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Bulves supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Supjaustykite agurkus plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Svogūnus ir morkas pakepinkite su trupučiu augalinio aliejaus.
Žingsnis 5
Išimkite mėsą iš puodo ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Grąžinkite ją į sultinį.
Žingsnis 6
Užvirinkite sultinį, sudėkite bulves ir perlines kruopas. Virkite 5 minutes.
Žingsnis 7
Į sriubą sudėkite keptas daržoves ir marinuotus agurkus. Suberkite prieskonius.
Žingsnis 8
Sriubą virkite, kol perlinės kruopos suminkštės.
Kategorijos