Rassolnik su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Rassolnik su bulvėmis

Rassolnik atsirado senovės Rusijos laikais, bet tada turėjo kitą pavadinimą - kalya. Šiuolaikinį pavadinimą sriuba gavo dėl ypatingų sudedamųjų dalių: sūrymo ir marinuotų agurkų. Rassolnik yra labai sotus patiekalas. Toks jis gaminamas pridedant bulvių ir perlinių kruopų. Šiame recepte perlinės kruopos pakeistos ryžiais, tačiau sriuba gaunasi ne mažiau maistinga.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
129 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rassolnik su bulvėmis Žingsnis 1
Ant ugnies pastatykite puodą su mėsa ir 2 litrais vandens. Įdėkite lauro lapą. Užvirus virkite pusvalandį ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 2

Rassolnik su bulvėmis Žingsnis 2
Kol sultinys verda, supjaustykite morkas.

Žingsnis 3

Rassolnik su bulvėmis Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.

Žingsnis 4

Rassolnik su bulvėmis Žingsnis 4
Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais griežinėliais.

Žingsnis 5

Rassolnik su bulvėmis Žingsnis 5
Bulves supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 6

Rassolnik su bulvėmis Žingsnis 6
Keptuvę su augaliniu aliejumi statykite ant ugnies. Sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite, kol suminkštės.

Žingsnis 7

Rassolnik su bulvėmis Žingsnis 7
Į daržoves supilkite agurkų sūrymą, pomidorų pastą ir marinuotus agurkus. Išmaišykite ir virkite 5 minutes ant silpnos ugnies.

Žingsnis 8

Rassolnik su bulvėmis Žingsnis 8
Virtą jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 9

Rassolnik su bulvėmis Žingsnis 9
Užvirinkite sultinį, sudėkite bulves, mėsą ir ryžius. Virkite 5-10 minučių.

Žingsnis 10

Rassolnik su bulvėmis Žingsnis 10
Į sultinį sudėkite pakepintą svogūną, morką ir marinuotus agurkus, įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 11

Rassolnik su bulvėmis Žingsnis 11
Rassolnik virkite, kol ryžiai išvirs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos