Publikavimo data: 2024-04-05
Rassolnik su bulvėmis
Rassolnik atsirado senovės Rusijos laikais, bet tada turėjo kitą pavadinimą - kalya. Šiuolaikinį pavadinimą sriuba gavo dėl ypatingų sudedamųjų dalių: sūrymo ir marinuotų agurkų. Rassolnik yra labai sotus patiekalas. Toks jis gaminamas pridedant bulvių ir perlinių kruopų. Šiame recepte perlinės kruopos pakeistos ryžiais, tačiau sriuba gaunasi ne mažiau maistinga.
Žingsnis 1
Ant ugnies pastatykite puodą su mėsa ir 2 litrais vandens. Įdėkite lauro lapą. Užvirus virkite pusvalandį ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Kol sultinys verda, supjaustykite morkas.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Žingsnis 5
Bulves supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 6
Keptuvę su augaliniu aliejumi statykite ant ugnies. Sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite, kol suminkštės.
Žingsnis 7
Į daržoves supilkite agurkų sūrymą, pomidorų pastą ir marinuotus agurkus. Išmaišykite ir virkite 5 minutes ant silpnos ugnies.
Žingsnis 8
Virtą jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 9
Užvirinkite sultinį, sudėkite bulves, mėsą ir ryžius. Virkite 5-10 minučių.
Žingsnis 10
Į sultinį sudėkite pakepintą svogūną, morką ir marinuotus agurkus, įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 11
Rassolnik virkite, kol ryžiai išvirs.
Kategorijos