Publikavimo data: 2024-04-06
Rassolnik su grybais
Rassolnik - spalvingas ir sotus patiekalas, ypač populiarus Rusijoje ir Ukrainoje. Klasikinis sovietinis rassolnik gaminamas iš jautienos sultinio, marinuotų agurkų, bulvių, morkų, svogūnų ir perlinių kruopų. Receptą galite paįvairinti atsisakydami perlinių kruopų ir pridėdami aromatinių grybų.
Žingsnis 1
Norėdami išvirti sultinį, mėsą užpilkite dviem litrais vandens ir puodą statykite ant didelės ugnies. Įdėkite lauro lapą. Kai sultinys užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite mėsą apie pusvalandį.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus.
Žingsnis 5
Susmulkinkite bulves.
Žingsnis 6
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite pusę svogūnų ir morkų.
Žingsnis 7
Į keptuvę sudėkite pomidorų pastą ir marinuotus agurkus, supilkite agurkų sūrymą ir išmaišykite. Troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 8
Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais ir pakepinkite juos keptuvėje su likusiu svogūnu.
Žingsnis 9
Virtą mėsą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 10
Į verdantį sultinį suberkite bulves ir mėsą, virkite 5 minutes.
Žingsnis 11
Į rassolniką sudėkite keptas daržoves ir grybus. Suberkite prieskonius ir išmaišykite.
Žingsnis 12
Rassolnik virkite dar 5-10 minučių ant silpnos ugnies. Pirmąjį patiekalą patiekite į stalą.
Kategorijos