Rassolnik su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Rassolnik su grybais

Rassolnik - spalvingas ir sotus patiekalas, ypač populiarus Rusijoje ir Ukrainoje. Klasikinis sovietinis rassolnik gaminamas iš jautienos sultinio, marinuotų agurkų, bulvių, morkų, svogūnų ir perlinių kruopų. Receptą galite paįvairinti atsisakydami perlinių kruopų ir pridėdami aromatinių grybų.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
117 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rassolnik su grybais Žingsnis 1
Norėdami išvirti sultinį, mėsą užpilkite dviem litrais vandens ir puodą statykite ant didelės ugnies. Įdėkite lauro lapą. Kai sultinys užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite mėsą apie pusvalandį.

Žingsnis 2

Rassolnik su grybais Žingsnis 2
Morkas supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 3

Rassolnik su grybais Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 4

Rassolnik su grybais Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus.

Žingsnis 5

Rassolnik su grybais Žingsnis 5
Susmulkinkite bulves.

Žingsnis 6

Rassolnik su grybais Žingsnis 6
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite pusę svogūnų ir morkų.

Žingsnis 7

Rassolnik su grybais Žingsnis 7
Į keptuvę sudėkite pomidorų pastą ir marinuotus agurkus, supilkite agurkų sūrymą ir išmaišykite. Troškinkite 5 minutes.

Žingsnis 8

Rassolnik su grybais Žingsnis 8
Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais ir pakepinkite juos keptuvėje su likusiu svogūnu.

Žingsnis 9

Rassolnik su grybais Žingsnis 9
Virtą mėsą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.

Žingsnis 10

Rassolnik su grybais Žingsnis 10
Į verdantį sultinį suberkite bulves ir mėsą, virkite 5 minutes.

Žingsnis 11

Rassolnik su grybais Žingsnis 11
Į rassolniką sudėkite keptas daržoves ir grybus. Suberkite prieskonius ir išmaišykite.

Žingsnis 12

Rassolnik su grybais Žingsnis 12
Rassolnik virkite dar 5-10 minučių ant silpnos ugnies. Pirmąjį patiekalą patiekite į stalą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos