Publikavimo data: 2024-10-12
Rassolnik su kiaulienos šonkauliukais ir morkomis
Rassolnik paprastai gaminamas su kiaulienos arba jautienos sultiniu. Ši sriuba ypač skani ir soti, jei ją gaminate su kiaulienos šonkauliais. Sultinys su jais būna labai sotus, sotus ir skanus. Į šį rassolniką galima įdėti bulvių, morkų, svogūnų ir grybų.
Žingsnis 1
Nuplaukite kiaulienos šonkauliukus, supjaustykite juos porcijomis, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį su lauro lapu. Virkite ant silpnos ugnies, kol mėsa išvirs, maždaug 60 minučių. Svogūnus supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Supjaustykite morkas ir pievagrybius ir kepkite juos keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol suminkštės. Nuolat maišykite daržoves, kad jos nesudegtų.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite kubeliais, o perlines kruopas nuplaukite vandenyje. Sudėkite jas į sultinį ir virkite apie 30 minučių. Kad perlinės kruopos greičiau išvirtų, prieš tai jas 2-3 valandas pamirkykite vandenyje.
Žingsnis 4
Po 30 minučių sudėkite keptas daržoves ir grybus bei stambiai tarkuotus agurkus. Virkite dar 10-15 minučių.
Žingsnis 5
Likus 5 min. iki kepimo sudėkite smulkintas petražoles ir sviestą. Pagardinkite druska, įdėkite lauro lapą ir pipirus. Virkite dar 5 min. ir išjunkite kaitlentę.
Kategorijos