Publikavimo data: 2024-04-14
Rassolnik su mėsos kukuliais
Rassolnik pavadinimą gavo dėl marinuotų agurkų ir agurkų sūrymo. Dėl to sriuba įgauna lengvą rūgštelę. Dažniausiai rassolnik ruošiama iš jautienos, tačiau yra ir vegetariškų variantų. Mūsų recepte įprastą mėsą pakeitėme sultingais mėsos kukuliais.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite stambia tarka. Bulves supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Susmulkinkite svogūną.
Žingsnis 2
Supjaustykite agurkus nedideliais griežinėliais.
Žingsnis 3
Apkepkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 4
Į puodą sudėkite perlines kruopas ir įpilkite vandens. Užvirinkite.
Žingsnis 5
Į paprikas sudėkite bulves, pakepintus svogūnus ir morkas, marinuotus agurkus ir sūrymą. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Virkite 15 minučių.
Žingsnis 6
Kol verda rassolnik, paruoškite mėsos kukulius. Įberkite paprikos, manų kruopų ir druskos pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite ir suformuokite iš mėsos rutuliukus. Tada į sūrymą sudėkite mėsos kukuliukus.
Žingsnis 7
Išvirkite rassolnik, kol mėsos kukuliai bus paruošti, ir tada patiekite pirmąjį patiekalą į stalą.
Kategorijos