Rassolnik su perlais ir jautiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Rassolnik su perlais ir jautiena

Mūsų protėviai daugiau nei prieš 500 metų išrado rassolnik, kuris populiarus ir šiandien. Kad sriuba su jautiena, perlinėmis kruopomis ir pomidorų bei grietinėlės sultiniu būtų kuo skanesnė ir sveikesnė, perlines kruopas prieš tai būtina pamirkyti šaltame vandenyje, o agurkus geriausia naudoti raugintus (rūgščius).
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
139 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.4/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rassolnik su perlais ir jautiena Žingsnis 1
Perlų ketvirčius reikia mirkyti (geriausia per naktį) 5-12 valandų. Jos greičiau išvirs ir bus geriau suvirškintos.

Žingsnis 2

Rassolnik su perlais ir jautiena Žingsnis 2
Išvirtą jautieną sudėkite ant pjaustymo lentelės ir supjaustykite kubeliais, o jautienos sultinį perkoškite.

Žingsnis 3

Rassolnik su perlais ir jautiena Žingsnis 3
Būtina pasiekti tam tikrą sriubos rūgštingumą. Tam įpilkite sūrymo arba naudokite rūgščius agurkus. Paruoškite morkas ir agurkus virimui: sutarkuokite juos stambia tarka.

Žingsnis 4

Rassolnik su perlais ir jautiena Žingsnis 4
Svogūną supjaustykite kubeliais, bulves ir česnaką susmulkinkite.

Žingsnis 5

Rassolnik su perlais ir jautiena Žingsnis 5
Kepkite svogūnus ir morkas ant vidutinės ugnies, kol daržovės bus pusiau iškepusios.

Žingsnis 6

Rassolnik su perlais ir jautiena Žingsnis 6
Sudėkite perlines kruopas, bulves, svogūnus ir morkas į puodą ir užpilkite jautienos sultiniu. Užvirinkite puodą ir virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių.

Žingsnis 7

Rassolnik su perlais ir jautiena Žingsnis 7
Į puodą sudėkite jautieną, marinuotus agurkus, česnakus, pomidorų pastą, sviestą, lauro lapą ir juodųjų pipirų dribsnius. Pagal skonį pasūdykite sriubą ir virkite dar 5-10 minučių.

Žingsnis 8

Rassolnik su perlais ir jautiena Žingsnis 8
Nukelkite sriubą nuo ugnies ir suberkite šviežias žoleles. Prieš patiekiant sriubą reikia leisti jai prisitraukti. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos