Publikavimo data: 2024-03-31
Rassolnik su perlais ir jautiena
Mūsų protėviai daugiau nei prieš 500 metų išrado rassolnik, kuris populiarus ir šiandien. Kad sriuba su jautiena, perlinėmis kruopomis ir pomidorų bei grietinėlės sultiniu būtų kuo skanesnė ir sveikesnė, perlines kruopas prieš tai būtina pamirkyti šaltame vandenyje, o agurkus geriausia naudoti raugintus (rūgščius).
Žingsnis 1
Perlų ketvirčius reikia mirkyti (geriausia per naktį) 5-12 valandų. Jos greičiau išvirs ir bus geriau suvirškintos.
Žingsnis 2
Išvirtą jautieną sudėkite ant pjaustymo lentelės ir supjaustykite kubeliais, o jautienos sultinį perkoškite.
Žingsnis 3
Būtina pasiekti tam tikrą sriubos rūgštingumą. Tam įpilkite sūrymo arba naudokite rūgščius agurkus. Paruoškite morkas ir agurkus virimui: sutarkuokite juos stambia tarka.
Žingsnis 4
Svogūną supjaustykite kubeliais, bulves ir česnaką susmulkinkite.
Žingsnis 5
Kepkite svogūnus ir morkas ant vidutinės ugnies, kol daržovės bus pusiau iškepusios.
Žingsnis 6
Sudėkite perlines kruopas, bulves, svogūnus ir morkas į puodą ir užpilkite jautienos sultiniu. Užvirinkite puodą ir virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių.
Žingsnis 7
Į puodą sudėkite jautieną, marinuotus agurkus, česnakus, pomidorų pastą, sviestą, lauro lapą ir juodųjų pipirų dribsnius. Pagal skonį pasūdykite sriubą ir virkite dar 5-10 minučių.
Žingsnis 8
Nukelkite sriubą nuo ugnies ir suberkite šviežias žoleles. Prieš patiekiant sriubą reikia leisti jai prisitraukti. Gero apetito!
Kategorijos