Publikavimo data: 2024-03-31
Rassolnik su perlų sriuba
Klasikinis rusų virtuvės patiekalas yra rassolnik. Jis džiugino mūsų protėvius dar prieš 500 metų. Siūlome jums paprasčiausią ir populiariausią šio patiekalo versiją. Kad sriuba būtų kuo skanesnė ir sveikesnė, patariame iš anksto pamirkyti perlinę kruopą šaltame vandenyje ir apsirūpinti rūgščiais (rūgščiais) agurkais.
Žingsnis 1
Kad perlinės kruopos greičiau išvirtų ir būtų geriau įsisavinamos organizmo, mirkykite jas šaltame vandenyje. Perlinių kruopų ketvirčiai mirkomi nuo 5 iki 12 valandų.
Žingsnis 2
Jautieną virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tada mėsą sudėkite ant pjaustymo lentos ir supjaustykite batonais. Jautienos sultinį perkoškite.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite kubeliais, bulves - kubeliais, o česnaką - mažais griežinėliais. Morkas ir agurkus sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite kubeliais, o svogūnus - griežinėliais.
Žingsnis 5
Svogūnus ir morkas pakepinkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 6
Sudėkite perlines kruopas, bulves, svogūnus ir morkas į puodą. Užpilkite ingredientus mėsos sultiniu arba pasirinktu vandeniu. Užvirinkite puodą ir virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių.
Žingsnis 7
Į puodą sudėkite marinuotus agurkus, pomidorų pastą, sviestą, lauro lapą, česnaką ir juodųjų pipirų dribsnius. Pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite sriubą ir virkite dar 5-10 minučių.
Žingsnis 8
Nukelkite sriubą nuo ugnies, įberkite šviežių žolelių ir prieš patiekdami palikite, kad sriuba prisitrauktų. Gero apetito!
Kategorijos