Publikavimo data: 2024-04-14
Rassolnik su rūkyta mėsa
Rusijoje Rasolnikas žinomas nuo XV a. Šio patiekalo pagrindas - marinuoti agurkai ir agurkų sūrymas, dėl kurio sriuba ir gavo savo pavadinimą. Rassolnik galima virti be mėsos: dėl perlinių kruopų sriuba vis tiek bus labai soti. Tačiau šiame recepte į sriubą įdėsime rūkytų kiaulienos šonkauliukų, kurie suteiks patiekalui išskirtinio skonio.
Žingsnis 1
Sudėkite rūkytus šonkauliukus į puodą ir įpilkite du litrus vandens. Į tą patį puodą įdėkite lauro lapą. Užvirę sumažinkite ugnį ir virkite apie 20 minučių.
Žingsnis 2
Susmulkinkite svogūną ir morkas. Bulves supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 3
Agurkus smulkiai supjaustykite arba stambiai sutarkuokite.
Žingsnis 4
Į keptuvę, įkaitintą su augaliniu aliejumi, sudėkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 5
Iš sultinio išimkite rūkytus šonkauliukus, nupjaukite nuo jų mėsą ir, jei reikia, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 6
Uždėkite sultinį ant ugnies ir palaukite, kol užvirs. Sudėkite bulves ir perlines kruopas ir virkite 5 minutes.
Žingsnis 7
Į sriubą sudėkite daržovių mišrainę, rūkytą mėsą ir marinuotus agurkus. Įberkite paprikos, manų kruopų, druskos ir pipirų.
Žingsnis 8
Rassolnik virkite, kol perlinės kruopos išvirs.
Kategorijos