Publikavimo data: 2025-08-19
Rassolnik su vištienos sultiniu
"Rassolnik" yra klasikinis rusų virtuvės patiekalas, sriuba, į kurią būtinai dedama marinuotų agurkų, galima įdėti agurkų sūrymo. Paprastai ši sriuba ruošiama pietums, tačiau ją galima valgyti ir vakarienei. Ji neapkraus skrandžio, bet pasotins organizmą.
Žingsnis 1
Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais arba batonais, avinžirnius kelis kartus nuplaukite vandeniu. Vištieną nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, pastatykite ant ugnies ir virkite 25 minutes. Į vištieną sudėkite perlines kruopas ir bulves. Virkite dar 15 minučių.
Žingsnis 2
Nulupkite morkas ir svogūnus ir nuplaukite. Svogūnus ir morkas supjaustykite plonais griežinėliais arba sutarkuokite stambia tarka. Agurkus supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų. Į karštą aliejų sudėkite svogūnus ir morkas. Troškinkite ant vidutinės ugnies maišydami 4 minutes. Sudėkite agurkus, troškinkite dar 2 minutes, sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Į puodą įdėkite kepsnį, supilkite sūrymą, įberkite druskos. Rassolnik su perlinėmis kruopomis virkite 10 minučių po dangčiu ant silpnos ugnies.
Kategorijos