Publikavimo data: 2024-04-14
Rasstegai su mėsa
Rasstegai - tai pyragas su iš dalies atviru įdaru. Tešlos kraštai suspaudžiami, o centre viršuje paliekama skylė. Tokiu būdu pyragas yra "atsegamas". Įdarui galite naudoti bet ką, ką tik norite. Tačiau dažniausiai restegai ruošiami su mėsa. Tradiciškai naudojama mielinė tešla. Įdarui geriausiai tinka malta jautiena ir kiauliena. Taip jis gaunasi saikingai sultingas ir neriebus. Tačiau galima naudoti ir vištienos faršą.
Žingsnis 1
Pieną pašildykite iki 40 °C, kad būtų šiltas, bet ne karštas.
Žingsnis 2
Suberkite dalį miltų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite ištirpintą sviestą, mieles, cukrų ir druską. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Perkelkite oparą 20 minučių į šiltą vietą, kad ji pakiltų.
Žingsnis 5
Suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Minkykite tešlą tol, kol ji atsiplėš nuo dubens sienelių. Gali prireikti šiek tiek daugiau miltų. Uždenkite tešlą maistine plėvele arba švariu rankšluosčiu. Padėkite ją 1 valandai į šiltą vietą, kad pakiltų.
Žingsnis 6
Tuo tarpu smulkiai supjaustykite svogūną. Kepkite jį augaliniame aliejuje 5 minutes. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą. Viską kartu kepkite dar 5-7 minutes. Įdarą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 7
Pabarstykite stalą miltais ir padėkite ant jo tešlą. Tešlą suformuokite pailgos formos.
Žingsnis 8
Padalykite tešlą dalimis ir suformuokite rutuliukus.
Žingsnis 9
Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiokite kočėlu.
Žingsnis 10
Įdarą paskirstykite ant tešlos.
Žingsnis 11
Suformuokite rastegai. Perlenkite tešlą per pusę ir užspauskite kraštus, o vidurį palikite atvirą.
Žingsnis 12
Kepimo skardą išklokite pergamentu, patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite restegai. Dėkite restegai į 180 °C temperatūros orkaitę 20-30 minučių.
Žingsnis 13
Apibarstykite restegai šviežiais smulkintais krapais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos