Rasstegai su mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Rasstegai su mėsa

Rasstegai - tai pyragas su iš dalies atviru įdaru. Tešlos kraštai suspaudžiami, o centre viršuje paliekama skylė. Tokiu būdu pyragas yra "atsegamas". Įdarui galite naudoti bet ką, ką tik norite. Tačiau dažniausiai restegai ruošiami su mėsa. Tradiciškai naudojama mielinė tešla. Įdarui geriausiai tinka malta jautiena ir kiauliena. Taip jis gaunasi saikingai sultingas ir neriebus. Tačiau galima naudoti ir vištienos faršą.
Gaminimo laikas
170 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
279 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
20 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rasstegai su mėsa Žingsnis 1
Pieną pašildykite iki 40 °C, kad būtų šiltas, bet ne karštas.

Žingsnis 2

Rasstegai su mėsa Žingsnis 2
Suberkite dalį miltų ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Rasstegai su mėsa Žingsnis 3
Sudėkite ištirpintą sviestą, mieles, cukrų ir druską. Išmaišykite.

Žingsnis 4

Rasstegai su mėsa Žingsnis 4
Perkelkite oparą 20 minučių į šiltą vietą, kad ji pakiltų.

Žingsnis 5

Rasstegai su mėsa Žingsnis 5
Suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Minkykite tešlą tol, kol ji atsiplėš nuo dubens sienelių. Gali prireikti šiek tiek daugiau miltų. Uždenkite tešlą maistine plėvele arba švariu rankšluosčiu. Padėkite ją 1 valandai į šiltą vietą, kad pakiltų.

Žingsnis 6

Rasstegai su mėsa Žingsnis 6
Tuo tarpu smulkiai supjaustykite svogūną. Kepkite jį augaliniame aliejuje 5 minutes. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą. Viską kartu kepkite dar 5-7 minutes. Įdarą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 7

Rasstegai su mėsa Žingsnis 7
Pabarstykite stalą miltais ir padėkite ant jo tešlą. Tešlą suformuokite pailgos formos.

Žingsnis 8

Rasstegai su mėsa Žingsnis 8
Padalykite tešlą dalimis ir suformuokite rutuliukus.

Žingsnis 9

Rasstegai su mėsa Žingsnis 9
Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiokite kočėlu.

Žingsnis 10

Rasstegai su mėsa Žingsnis 10
Įdarą paskirstykite ant tešlos.

Žingsnis 11

Rasstegai su mėsa Žingsnis 11
Suformuokite rastegai. Perlenkite tešlą per pusę ir užspauskite kraštus, o vidurį palikite atvirą.

Žingsnis 12

Rasstegai su mėsa Žingsnis 12
Kepimo skardą išklokite pergamentu, patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite restegai. Dėkite restegai į 180 °C temperatūros orkaitę 20-30 minučių.

Žingsnis 13

Rasstegai su mėsa Žingsnis 13
Apibarstykite restegai šviežiais smulkintais krapais. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos