Publikavimo data: 2024-02-04
Rasstegay su namine malta mėsa receptas
"Rasstegai", arba "atsegtas" pyragas, yra pyragas su valties formos įdaru. Rasstegai įdarui naudojama žuvis, daržovės, grūdai arba mėsa, kaip ir mūsų recepte. Šie pyragai turi bendro su itališkomis picomis: įdaras gali būti kitų patiekalų likučiai.
Žingsnis 1
Atšildykite tešlą ir susmulkinkite svogūną, įmuškite kiaušinį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepkite svogūną, kol jis taps auksinis. Tada sudėkite maltą mėsą, kepkite, kol iškeps, ir pasūdykite.
Žingsnis 3
Supjaustykite tešlą vienodo dydžio stačiakampiais ir iškočiokite į kvadratus. Į kiekvieno kvadrato vidurį dėkite įdaro, kraštus tvirtai užspauskite ir uždenkite centrą (turėtų gautis laivelio forma). Ant įdaro uždėkite kubelį sviesto.
Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, sudėkite gabalėlius, aptepkite plaktu kiaušiniu ir 15 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kategorijos