Publikavimo data: 2025-08-17
Raudona troškinta vištiena su daržovėmis
Kepta vištiena su daržovėmis - tai patiekalas, kuriuo skaniai ir sočiai pamaitinsite artimuosius ne tik darbo dienomis, bet ir prie šventinio stalo. Patiekalas tampa pikantiškas, jei į jį pridedama įvairių žolelių ir česnakų. Papuoškite patiekalą padažu, kurį pasigaminsite patys iš turimų ingredientų. Vištieną su daržovėmis galima patiekti kartu su virtais ryžiais arba atskirai. Prie keptos mėsos tiks ir šviežios salotos.
Žingsnis 1
Nuplaukite pomidorus, nulupkite juos ir sudėkite į maišytuvą. Galite dėti sveikus arba supjaustyti mažais griežinėliais. Sutrinkite pomidorus iki minkštimo konsistencijos.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūnus ir aštriu peiliu supjaustykite juos ant pjaustymo lentelės. Į keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepkite kartu su susmulkintu česnaku, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Į kepintus svogūnus sudėkite pomidorus, sultinį ir pomidorų sultis. Pavirkite kelias minutes. Pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių. Pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, išmaišykite ir kelias minutes pavirkite.
Žingsnis 4
Supjaustykite mėsą gabalėliais. Kepimo indą patepkite aliejumi ir ant dugno sudėkite mėsą. Pabarstykite mėsą prieskoniais ir druska.
Žingsnis 5
Padažą supilkite ant mėsos. Į padažą suberkite smulkintus salierus. Padažas turi visiškai padengti mėsą. Pagardinkite trupučiu druskos ir kepkite orkaitėje apie dvi valandas.
Žingsnis 6
Išimkite iš orkaitės iškepusią mėsą ir sudėkite ją į lėkštę. Likusį padažą virkite 10 minučių, kol sutirštės. Patiekite mėsą su garnyru arba kaip atskirą patiekalą.
Kategorijos