Publikavimo data: 2025-08-17
Raudonieji barščiai su pupelėmis ir jautiena mėsos sultinyje
Barščių gaminimas yra kūrybinis procesas. O gaminti sveikus barščius - tai ištisas menas. Verta paminėti, kad raudonosios pupelės yra aliuminio, boro, kalio, kalcio, kalcio, magnio ir vario rekordininkės. Jose taip pat yra daug sieros, fosforo ir geležies. Jautiena yra puikus geležies šaltinis. Šis elementas padeda organizmui gaminti hemoglobiną. Jo dėka žmogaus kraujas perneša deguonį iš plaučių į visas kitas kūno dalis ir organus. Verta pabandyti pasigaminti tokį naudingą patiekalą!
Žingsnis 1
Iš anksto išvirkite jautienos sultinį ir gabalėlį jautienos. Geriau tai padaryti vakare. Tuomet barščių virimo procesas užtruks labai trumpai. Sultinį perkoškite ir užvirinkite. Supjaustykite virtą jautieną griežinėliais ir suberkite ją į verdantį sultinį.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite mažais kubeliais, o burokėlius kiek įmanoma labiau susmulkinkite. Svarbu: burokėlių netrinkite, nes dėl to barščiai nebus sotūs. Sudėkite daržoves į verdantį sultinį. Susmulkinkite kopūstus ir sudėkite juos į puodą. Virkite 5-10 minučių.
Žingsnis 3
Atidarykite pupelių skardinę, nusausinkite skystį ir nuplaukite pupeles po šaltu vandeniu. Sudėkite pupeles į barščius ir virkite patiekalą dar 15 minučių.
Žingsnis 4
Į barščius supilkite pomidorų sultis ir cukrų. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, atsižvelgdami į tai, kad sultinys, kuriame virsite barščius, jau yra sūrus. Sumažinkite ugnį ir barščius virkite dar 5-7 minutes.
Kategorijos