Publikavimo data: 2024-06-13
Raudonojo vyno pjaustymas
Mėsa dažnai ruošiama įpylus vyno. Alkoholis suminkština mėsos pluoštus, o pagamintam patiekalui suteikia išskirtinį skonį ir aromatą. Kotletas su raudonuoju vynu yra prancūzų virtuvės klasika. Termiškai apdorojant vyno garai visiškai išgaruoja, todėl patiekalas nebus kenksmingas sveikatai. Dažniausiai naudojama kiauliena. Mėsą geriau vartoti atšaldytą. Patyrę virėjai nerekomenduoja persistengti su žolelėmis ir prieskoniais, nes jie gali užgožti subtilų vyno skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustykite kiaulieną 1-1,5 cm storio griežinėliais. Išmuškite kulinariniu plaktuvu, įberkite druskos.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sutrinkite česnaką plokščiąja peilio puse. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite česnakus ir maišydami kepkite 2-3 minutes. Tada išimkite, nes patiekalui jo neprireiks. Česnakų aliejuje pakepinkite svogūnus, kol taps skaidrūs, maždaug 3-4 minutes. Tada supilkite vyną, sudėkite čiobrelius, pagardinkite druska, sudėkite sviestą. Išmaišykite ir troškinkite po uždengtu dangčiu 10-12 minučių. Padažas turėtų sutirštėti.
Žingsnis 3
Kepkite kotletus vyno padaže. Sudėkite kotletus į padažą, sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros ir virkite po dangčiu 1 valandą.
Kategorijos