Publikavimo data: 2025-08-20
Raudonos žuvies filė kotletukai
Raudonos žuvies filė kukuliai - tai orūs ir aromatingi mėsos kukuliai iš susuktos raudonos žuvies filė. Tokie mėsos kukuliai būna apetitiški ir švelnūs, todėl puikiai tiks prie jūsų stalo garnyro. Šį patiekalą puikiai įvertins vaikai, bet ir suaugusieji neatsisakys jo suvalgyti.
Žingsnis 1
Raudonos žuvies filė sumalkite mėsmale arba labai smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, o svogūnus - kubeliais.
Žingsnis 3
Nupjaukite duonos plutą ir pamirkykite duoną piene.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų. Sudėkite pusę smulkinto svogūno. Maišydami kepkite ant vidutinės ugnies dvi-tris minutes, tada atvėsinkite.
Žingsnis 5
Į dubenį sudėkite maltą mėsą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų, sudėkite svogūną, sviestą ir išspaustą batoną. Gerai išmaišykite ir suplakite faršą.
Žingsnis 6
Drėgnomis rankomis formuokite mandarino dydžio mėsos kukulius. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų. Dėkite mėsos kukulius į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies 1-2 minutes, kol paruduos, tada apkepkite iš kitos pusės.
Žingsnis 7
Užvirkite vandenį virdulyje. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir į karštą aliejų sudėkite kitą pusę svogūnų ir morkų. Maišydami kepkite ant vidutinės ugnies dvi-tris minutes.
Žingsnis 8
Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite vieną minutę. Tada įpilkite verdančio vandens, druskos, pipirų, cukraus ir lauro lapų.
Žingsnis 9
Supilkite daržovių padažą ant kotletų, užvirinkite ir uždengę dangčiu troškinkite ant silpnos ugnies dešimt minučių.
Kategorijos