Publikavimo data: 2024-03-28
Raudonosios paprikos žiemai stiklainiuose
Vasaros pabaigoje prasideda derliaus nuėmimo sezonas. O tie, kurie turi gausų saldžiųjų, saldžiųjų ar karčiųjų paprikų derlių, turi galvoti, ką su jomis daryti. Jei mėgstate paprastus ir asketiškus gaminius žiemai ir nenorite ruošti sudėtingų ir perkrautų salotų, tiesiog marinuokite paprikas ir konservuokite stiklainiuose. Paruošimas atliekamas gana paprastai: paprikos nulupamos, šiek tiek pavirinamos, paskirstomos į stiklainius, užpilamos marinatu ir konservuojamos.
Žingsnis 1
Paprikas supjaustykite stambiais griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Puode sumaišykite vandenį, actą, augalinį aliejų, cukrų ir druską. Išmaišykite marinatą ir pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 3
Užvirinkite marinatą ir sudėkite į jį griežinėliais supjaustytas paprikas. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite paprikas 5 minutes. Paprikos bus traškios, bet jei norite, kad jos išvirtų iki galo ir būtų minkštos, virkite ilgiau.
Žingsnis 4
Išvirusias paprikas sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Stenkitės juos sandariai uždaryti. Užvirinkite marinatą ir pripildykite stiklainius iki kraštų. Uždenkite stiklainius sterilizuotais dangteliais ir užsukite. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite antklode arba rankšluosčiais. Palikite suktinukus visiškai atvėsti apie 24 valandas, tada padėkite juos į sandėliuką arba rūsį.
Žingsnis 5
Stiklainius galite sterilizuoti keliais būdais. Pavyzdžiui, orkaitėje. Išplaukite stiklainius ir 20 minučių pašaukite juos į orkaitę 100-110 °C temperatūroje. Pasibaigus sterilizacijai, išjunkite orkaitę ir leiskite stiklainiams šiek tiek atvėsti. Išimkite juos sausu rankšluosčiu. Jei stiklainius ištrauksite drėgnu rankšluosčiu, jie gali sprogti nuo temperatūrų skirtumo. Geriau orkaitėje sterilizuoti tik dangtelius su užsukamais dangteliais be gumyčių. Gumytės orkaitėje gali įtrūkti arba išsilydyti.
Kategorijos