Raudonųjų lęšių košė su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Raudonųjų lęšių košė su bulvėmis

Lęšių košė su bulvėmis yra labai skanus ir sveikas patiekalas. Šią košę Rusijos valstiečiai gamino nuo XVII a. pabaigos. Lęšiuose gausu sudėtinių angliavandenių, kurie ilgai skyla, todėl ilgai suteikia sotumo jausmą. Taip pat lęšiuose daug vitaminų, ypač A, E ir B grupės. Taip pat šiame augale gausu mikroelementų, pavyzdžiui, geležies, kuri dalyvauja kraujodaros procese. Lęšiai taip pat padeda stiprinti imuninę sistemą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
125 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Raudonųjų lęšių košė su bulvėmis Žingsnis 1
Bulves supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Virkite jas ant silpnos ugnies kartu su lęšiais. Bulvės ir lęšiai turi suminkštėti. Nusunkite vandens perteklių. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir sutrinkite.

Žingsnis 2

Raudonųjų lęšių košė su bulvėmis Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite smulkia tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Sumaišykite ir sudėkite į tyrę. Kruopščiai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, grūdų ir ankštinių sriubos, sriubos, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, receptų knyga, bulguro sriubos, pomidorų pastos sriubos

Kategorijos