Raudonųjų lęšių sriuba su kukurūzais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Raudonųjų lęšių sriuba su kukurūzais

Neįtikėtinai soti, bet lengva raudonųjų lęšių sriuba, kuri nustebins nuostabiu skoniu. Jei norite, kad lęšiai nepatektų į sultinį, prieš virdami porą valandų pamirkykite juos vandenyje. Raudonieji lęšiai sustiprins imuninę sistemą ir normalizuos virškinimą. O kiti sriubos ingredientai prisotins organizmą naudingais vitaminais ir mikroelementais. Jei norite dar šiek tiek padidinti sriubos "naudingumą", vietoj valgomosios druskos naudokite jūros druską.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
81 kcal.
Baltymai
3 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Raudonųjų lęšių sriuba su kukurūzais Žingsnis 1
Paruoškite lęšius. Sudėkite lęšius į puodą, užpilkite 1 puodeliu vandens ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių. Tada supilkite 3 puodelius vandens ir virkite dar 30-35 minutes.

Žingsnis 2

Raudonųjų lęšių sriuba su kukurūzais Žingsnis 2
Kol lęšiai verda, paruoškite mišrainę. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite morkų ir svogūnų kubelius ir kepkite 7 minutes be dangčio, nepamiršdami pamaišyti.

Žingsnis 3

Raudonųjų lęšių sriuba su kukurūzais Žingsnis 3
Išvirkite sriubą. Į lęšius sudėkite bulves ir virkite 4-5 minutes. Tada sudėkite kepsnį ir virkite dar 4-5 minutes. Sudėkite kukurūzus, druską ir virkite 10-12 minučių. Palikite kuriam laikui po dangčiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, grūdų ir ankštinių sriubos, sriubos, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, receptų knyga, bulguro sriubos, pomidorų pastos sriubos

Kategorijos