Publikavimo data: 2025-08-17
Raudonųjų lęšių sriuba su kukurūzais
Neįtikėtinai soti, bet lengva raudonųjų lęšių sriuba, kuri nustebins nuostabiu skoniu. Jei norite, kad lęšiai nepatektų į sultinį, prieš virdami porą valandų pamirkykite juos vandenyje. Raudonieji lęšiai sustiprins imuninę sistemą ir normalizuos virškinimą. O kiti sriubos ingredientai prisotins organizmą naudingais vitaminais ir mikroelementais. Jei norite dar šiek tiek padidinti sriubos "naudingumą", vietoj valgomosios druskos naudokite jūros druską.
Žingsnis 1
Paruoškite lęšius. Sudėkite lęšius į puodą, užpilkite 1 puodeliu vandens ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių. Tada supilkite 3 puodelius vandens ir virkite dar 30-35 minutes.
Žingsnis 2
Kol lęšiai verda, paruoškite mišrainę. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite morkų ir svogūnų kubelius ir kepkite 7 minutes be dangčio, nepamiršdami pamaišyti.
Žingsnis 3
Išvirkite sriubą. Į lęšius sudėkite bulves ir virkite 4-5 minutes. Tada sudėkite kepsnį ir virkite dar 4-5 minutes. Sudėkite kukurūzus, druską ir virkite 10-12 minučių. Palikite kuriam laikui po dangčiu.
Kategorijos