Raudonųjų lęšių tyrė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Raudonųjų lęšių tyrė

Raudonųjų lęšių košė - skanus, sotus ir sveikas patiekalas pietums ar vakarienei. Lęšiai Rusijoje atsirado XIV-XV a. ir iš karto patiko valstiečiams, nes juos lengva auginti, o košė iš jų išverdama greitai ir būna soti bei skani. Lęšiuose gausu angliavandenių, kurie ilgai genda ir suteikia sotumo jausmą. Juose taip pat gausu vitaminų, pavyzdžiui, A ir E. Lęšiai gerina medžiagų apykaitą ir stiprina imuninę sistemą.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
243 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Raudonųjų lęšių tyrė Žingsnis 1
Morkas supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną.

Žingsnis 2

Raudonųjų lęšių tyrė Žingsnis 2
Išvirkite lęšius ir daržoves, kol suminkštės. Lęšiai turi būti minkšti.

Žingsnis 3

Raudonųjų lęšių tyrė Žingsnis 3
Nusausinkite vandenį. Įberkite druskos, pipirų ir pomidorų pastos. Išmaišykite. Įpilkite pusės citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus.

Žingsnis 4

Raudonųjų lęšių tyrė Žingsnis 4
Tyrelė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos