Publikavimo data: 2024-06-22
Raudonųjų lęšių tyrė
Raudonųjų lęšių košė - skanus, sotus ir sveikas patiekalas pietums ar vakarienei. Lęšiai Rusijoje atsirado XIV-XV a. ir iš karto patiko valstiečiams, nes juos lengva auginti, o košė iš jų išverdama greitai ir būna soti bei skani. Lęšiuose gausu angliavandenių, kurie ilgai genda ir suteikia sotumo jausmą. Juose taip pat gausu vitaminų, pavyzdžiui, A ir E. Lęšiai gerina medžiagų apykaitą ir stiprina imuninę sistemą.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną.
Žingsnis 2
Išvirkite lęšius ir daržoves, kol suminkštės. Lęšiai turi būti minkšti.
Žingsnis 3
Nusausinkite vandenį. Įberkite druskos, pipirų ir pomidorų pastos. Išmaišykite. Įpilkite pusės citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus.
Kategorijos