Raudonųjų lęšių tyrė su grietine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Raudonųjų lęšių tyrė su grietine

Raudonieji lęšiai yra lengvai organizmo virškinamų augalinių baltymų, aminorūgščių šaltinis. Jis gerai pasotina, normalizuoja nervų sistemą, padeda išvalyti organizmą nuo kenksmingų medžiagų ir pasižymi tonizuojamuoju poveikiu. Be to, lęšiuose gausu geležies ir triptofano. Pastarojo jame gausiau nei bet kurioje mėsos rūšyje.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
143 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.96/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Raudonųjų lęšių tyrė su grietine Žingsnis 1
Ant kaitlentės pastatykite puodą ir jame ištirpinkite gabalėlį sviesto. Smulkiai supjaustykite svogūną ir morką ir sudėkite juos į puodą. Pakepinkite 2 minutes. Pomidorą taip pat supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į puodą. Daržoves troškinkite 5 minutes. Pomidorai turi suminkštėti ir išskirti sultis. Tada sudėkite lęšius ir per spaudyklę išspaustą česnaką. Išmaišykite ir leiskite ingredientų skoniams susijungti. Galite įpilti šiek tiek vandens, tačiau tai nėra būtina. Užvirus lęšiams, sumažinkite kaitvietės kaitrą ir virkite 20 minučių. Sudėkite žolelių mišinį ir žiupsnelį raudonųjų pipirų. Pabaigoje lęšius pasūdykite, kitaip jie neišvirs.

Žingsnis 2

Raudonųjų lęšių tyrė su grietine Žingsnis 2
Karštą tyrę supilkite į gilų dubenį ir sumaišykite trintuvu. Patiekalas paruoštas!

Žingsnis 3

Raudonųjų lęšių tyrė su grietine Žingsnis 3
Minkštą lęšių košę patiekite giliuose sriubos dubenėliuose. Ant viršaus uždėkite šaukštą grietinės ir papuoškite šviežių žolelių šakele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos