Publikavimo data: 2024-06-22
Raudonųjų lęšių tyrė su grietine
Raudonieji lęšiai yra lengvai organizmo virškinamų augalinių baltymų, aminorūgščių šaltinis. Jis gerai pasotina, normalizuoja nervų sistemą, padeda išvalyti organizmą nuo kenksmingų medžiagų ir pasižymi tonizuojamuoju poveikiu. Be to, lęšiuose gausu geležies ir triptofano. Pastarojo jame gausiau nei bet kurioje mėsos rūšyje.
Žingsnis 1
Ant kaitlentės pastatykite puodą ir jame ištirpinkite gabalėlį sviesto. Smulkiai supjaustykite svogūną ir morką ir sudėkite juos į puodą. Pakepinkite 2 minutes. Pomidorą taip pat supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į puodą. Daržoves troškinkite 5 minutes. Pomidorai turi suminkštėti ir išskirti sultis. Tada sudėkite lęšius ir per spaudyklę išspaustą česnaką. Išmaišykite ir leiskite ingredientų skoniams susijungti. Galite įpilti šiek tiek vandens, tačiau tai nėra būtina. Užvirus lęšiams, sumažinkite kaitvietės kaitrą ir virkite 20 minučių. Sudėkite žolelių mišinį ir žiupsnelį raudonųjų pipirų. Pabaigoje lęšius pasūdykite, kitaip jie neišvirs.
Žingsnis 2
Karštą tyrę supilkite į gilų dubenį ir sumaišykite trintuvu. Patiekalas paruoštas!
Žingsnis 3
Minkštą lęšių košę patiekite giliuose sriubos dubenėliuose. Ant viršaus uždėkite šaukštą grietinės ir papuoškite šviežių žolelių šakele.
Kategorijos