Publikavimo data: 2024-06-13
Raudonųjų serbentų pjaustymas
Kotletai su raudonaisiais serbentais - aromatingas patiekalas, pagamintas iš vištienos filė, grietinės, serbentų padažo ir uogų. Česnakas patiekalui suteikia pikantiškumo, o serbentai, subalansuoti su padažu, jam suteikia šiek tiek rūgštumo. Dėl sudėtyje esančių kumarino junginių raudonieji serbentai padeda užkirsti kelią kraujotakos sistemos ligoms, taip pat atstato jėgas. Be to, serbentus rekomenduojama vartoti metant svorį ir sportuojant.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Petražoles ir česnaką stambiai susmulkinkite, tada supilkite į maišytuvo dubenį. Sudėkite sūrį ir grietinę. Plakite blenderio turinį iki vientisos masės. Tada supilkite padažą į dubenį ir padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite kotletus. Vištienos filė iš abiejų pusių pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite. Tada perkelkite mėsą į kepimo skardą. Padažą tolygiai paskirstykite ant visų kotletų. Po to vištieną apibarstykite raudonųjų serbentų uogomis.
Žingsnis 3
Iškepkite kotletus su serbentais. Dėkite kotletus kepti 60 minučių 160 laipsnių temperatūroje. Tada patiekalą apipilkite trupučiu augalinio aliejaus ir vėl pašaukite į orkaitę. Kepkite patiekalą dar 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos