Rauginti kopūstai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Rauginti kopūstai

Labai paprastas kopūstų receptas žiemai ar bet kuriuo kitu patogiu metu. Kopūstai pagal šį receptą paruošiami labai paprastai ir greitai, jie būna kvapnūs ir traškūs. Jei norite, į marinatą galite įdėti bet kokių prieskonių ir prieskoninių žolelių pagal savo skonį: džiovintų krapų, kvapiųjų lapų ar net spanguolių. Taip pat, jei norite, kartu su kopūstais galite marinuoti ir tarkuotas morkas: taip gaminys bus dar skanesnis ir ryškesnis. Receptas geras tuo, kad atvėsus galima naudoti iš karto.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
78 kcal.
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rauginti kopūstai Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstus.

Žingsnis 2

Rauginti kopūstai Žingsnis 2
Česnaką supjaustykite apskritimais.

Žingsnis 3

Rauginti kopūstai Žingsnis 3
Paruoškite marinatą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir druską, pastatykite ant ugnies.

Žingsnis 4

Rauginti kopūstai Žingsnis 4
Kai užvirs, supilkite augalinį aliejų, actą ir sausas žoleles, pagal skonį pagardinkite pipirais. Užvirinkite, bet neleiskite užvirti, nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 5

Rauginti kopūstai Žingsnis 5
Į stiklainio dugną įdėkite šiek tiek susmulkinto česnako.

Žingsnis 6

Rauginti kopūstai Žingsnis 6
Ant česnakų sudėkite supjaustytus kopūstus ir gerai sutrinkite.

Žingsnis 7

Rauginti kopūstai Žingsnis 7
Kopūstus užpilkite karštu marinatu ir ant viršaus užberkite likusius česnakus. Uždenkite stiklainį dangteliu, apverskite jį aukštyn kojomis, uždenkite šilta antklode ir palikite 24 valandas atvėsti. Atvėsusius kopūstus galima bet kada perkelti į šaldytuvą ir paragauti. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos