Publikavimo data: 2024-05-25
Rauginti kopūstai
Labai paprastas kopūstų receptas žiemai ar bet kuriuo kitu patogiu metu. Kopūstai pagal šį receptą paruošiami labai paprastai ir greitai, jie būna kvapnūs ir traškūs. Jei norite, į marinatą galite įdėti bet kokių prieskonių ir prieskoninių žolelių pagal savo skonį: džiovintų krapų, kvapiųjų lapų ar net spanguolių. Taip pat, jei norite, kartu su kopūstais galite marinuoti ir tarkuotas morkas: taip gaminys bus dar skanesnis ir ryškesnis. Receptas geras tuo, kad atvėsus galima naudoti iš karto.
Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstus.
Žingsnis 2
Česnaką supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 3
Paruoškite marinatą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir druską, pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 4
Kai užvirs, supilkite augalinį aliejų, actą ir sausas žoleles, pagal skonį pagardinkite pipirais. Užvirinkite, bet neleiskite užvirti, nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 5
Į stiklainio dugną įdėkite šiek tiek susmulkinto česnako.
Žingsnis 6
Ant česnakų sudėkite supjaustytus kopūstus ir gerai sutrinkite.
Žingsnis 7
Kopūstus užpilkite karštu marinatu ir ant viršaus užberkite likusius česnakus. Uždenkite stiklainį dangteliu, apverskite jį aukštyn kojomis, uždenkite šilta antklode ir palikite 24 valandas atvėsti. Atvėsusius kopūstus galima bet kada perkelti į šaldytuvą ir paragauti. Gero apetito!
Kategorijos