Publikavimo data: 2024-05-25
Rauginti kopūstai su kiauliena
Troškinti rauginti kopūstai su kiauliena yra naminis sotus patiekalas. Dėl padidėjusio kopūstų rūgštingumo ne visada idealiai tinka receptuose. Tačiau ištaisyti šią problemą paprasta. Pakanka kelis kartus nuplauti ir porą minučių palikti šaltame vandenyje. Jei ir po to lieka poskonis, kopūstus 5 minutes pavirkite verdančiame vandenyje. Klasikiniam kiaulienos su raugintais kopūstais paruošimui naudokite ilgai troškinti tinkamas skerdenos dalis. Rinkitės mentę, krūtininę arba priekinę koją.
Žingsnis 1
Pradėkite kepti mėsą. Įstatykite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite 4 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Leiskite keptuvei įkaisti ir sudėkite kiaulienos gabaliukus. Dažnai maišydami kepkite 5-7 minutes. Sudėkite morkas ir svogūnus, viską kartu kepkite, kol svogūnai suminkštės. Tada į daržoves ir kiaulieną sudėkite raugintus kopūstus ir kepkite 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Troškinkite mėsą ir kopūstus. Į keptuvę įpilkite pomidorų pastos ir supilkite vandenį. Vandens turi būti tiek, kad šiek tiek apsemtų kopūstus ir mėsą. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 60-90 minučių, kol kopūstai bus paruošti. Vanduo pamažu išgaruos. Pabaigoje įpilkite augalinio aliejaus, įberkite pipirų, padidinkite kaitrą ir lengvai apkepkite kopūstus. Troškinimo metu paragaukite patiekalą ir, jei reikia, pagal skonį įberkite druskos.
Kategorijos