Rauginti kopūstai su spanguolėmis ir krapais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Rauginti kopūstai su spanguolėmis ir krapais

Geriausias garnyras prie mėsos ir riebių patiekalų - traškūs rauginti kopūstai su spanguolėmis ir naminiais sūdytais krapais. Jį paruošti nėra greita, tačiau jis nereikalauja daug dėmesio. Rūgštokos miško uogos ir kvapnūs švieži krapai gerokai pagerina šio daržovių užkandžio skonines ir vitaminines savybes. Vietoj krapų galima dėti jų sėklų arba kmynų, o cukrų pakeisti medumi. Tarp kopūstų sluoksnių galima įdėti nedidelių rūgščių Antonovo obuolių ir stambiai supjaustytų kopūstų gabalėlių.
Gaminimo laikas
5760 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
78 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Rauginti kopūstai su spanguolėmis ir krapais Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kopūstą plonai susmulkinkite, pasūdykite ir gerai sutrinkite rankomis, kad išsiskirtų sulčių. Morkas sutarkuokite, krapus susmulkinkite kartu su koteliais. Sudėkite morkas, spanguoles, cukrų ir krapus į kopūstus ir atsargiai išmaišykite.

Žingsnis 2

Rauginti kopūstai su spanguolėmis ir krapais Žingsnis 2
Kopūstus virkite, kol suminkštės. Perpilkite į nedidelį stiklainį ir sandariai užsukite. Dėkite stiklainį su kopūstais į šiltą vietą 4 dienoms. Tris kartus per dieną plona lazdele, pvz., suši lazdele, pabadykite dugną. Tada stiklainį uždarykite dangteliu ir padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
paruošimai, daržovių paruošimai, konservavimas, mažai kalorijų, sala, cukinijų sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, česnakų sezonas, ajika, be bendrų alergenų, receptų knyga, pomidorų ajika, česnakų ajika, česnakų ajika, česnakų paruošimai

Kategorijos