Publikavimo data: 2025-08-19
Rauginti kopūstai su spanguolėmis ir krapais
Geriausias garnyras prie mėsos ir riebių patiekalų - traškūs rauginti kopūstai su spanguolėmis ir naminiais sūdytais krapais. Jį paruošti nėra greita, tačiau jis nereikalauja daug dėmesio. Rūgštokos miško uogos ir kvapnūs švieži krapai gerokai pagerina šio daržovių užkandžio skonines ir vitaminines savybes. Vietoj krapų galima dėti jų sėklų arba kmynų, o cukrų pakeisti medumi. Tarp kopūstų sluoksnių galima įdėti nedidelių rūgščių Antonovo obuolių ir stambiai supjaustytų kopūstų gabalėlių.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kopūstą plonai susmulkinkite, pasūdykite ir gerai sutrinkite rankomis, kad išsiskirtų sulčių. Morkas sutarkuokite, krapus susmulkinkite kartu su koteliais. Sudėkite morkas, spanguoles, cukrų ir krapus į kopūstus ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Kopūstus virkite, kol suminkštės. Perpilkite į nedidelį stiklainį ir sandariai užsukite. Dėkite stiklainį su kopūstais į šiltą vietą 4 dienoms. Tris kartus per dieną plona lazdele, pvz., suši lazdele, pabadykite dugną. Tada stiklainį uždarykite dangteliu ir padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos