Publikavimo data: 2024-06-15
Rauginti kopūstai su svarainiais
Gerai žinomą raugintų kopūstų receptą galima šiek tiek pakeisti, pridėjus tik vieną ingredientą - svarainius. Būtent dėl šio vaisiaus rauginant kopūstai nejaučia kvapo, kaip yra kituose receptuose, o pati daržovė tampa nepaprastai traški. Šiam patiekalui tinka minkšti ir vešlūs kopūstai, nes jie greičiau rūgsta. Beje, ši daržovė yra kalcio, kalio, magnio ir geležies šaltinis.
Žingsnis 1
Sumaišykite maistą. Kopūstus sudėkite į dubenį. Įberkite druskos ir cukraus. Patrinkite kopūstus rankomis: jų tūris turėtų sumažėti. Į dubenį sudėkite morkas ir sumaišykite rankomis. Sudėkite tarkuotus svarainius ir vėl išmaišykite rankomis.
Žingsnis 2
Palikite kopūstus raugti. Supilstykite kopūstus į stiklainius ir uždenkite dangteliais. Palikite mišinį 3 dienas kambario temperatūroje. Po 3 dienų paragaukite. Jei kopūstų skonis rūgštus, leiskite stiklainiams pastovėti šaltai.
Kategorijos