Rauginti kopūstai su svarainiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Rauginti kopūstai su svarainiais

Gerai žinomą raugintų kopūstų receptą galima šiek tiek pakeisti, pridėjus tik vieną ingredientą - svarainius. Būtent dėl šio vaisiaus rauginant kopūstai nejaučia kvapo, kaip yra kituose receptuose, o pati daržovė tampa nepaprastai traški. Šiam patiekalui tinka minkšti ir vešlūs kopūstai, nes jie greičiau rūgsta. Beje, ši daržovė yra kalcio, kalio, magnio ir geležies šaltinis.
Gaminimo laikas
4360 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
59 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rauginti kopūstai su svarainiais Žingsnis 1
Sumaišykite maistą. Kopūstus sudėkite į dubenį. Įberkite druskos ir cukraus. Patrinkite kopūstus rankomis: jų tūris turėtų sumažėti. Į dubenį sudėkite morkas ir sumaišykite rankomis. Sudėkite tarkuotus svarainius ir vėl išmaišykite rankomis.

Žingsnis 2

Rauginti kopūstai su svarainiais Žingsnis 2
Palikite kopūstus raugti. Supilstykite kopūstus į stiklainius ir uždenkite dangteliais. Palikite mišinį 3 dienas kambario temperatūroje. Po 3 dienų paragaukite. Jei kopūstų skonis rūgštus, leiskite stiklainiams pastovėti šaltai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos