Rausvosios lašišos filė kotletas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Rausvosios lašišos filė kotletas

Rausvosios lašišos žuvies kotletai - tai paprastai paruošiamas ir mažai kalorijų turintis patiekalas. Rausvoji lašiša yra lengvai virškinamų baltymų, fosforo, kalcio, jodo, magnio ir daugybės vitaminų šaltinis. Rausvosios lašišos, kaip ir visos lašišos, kepimo metu būdingą skonį padės paslėpti citrinų sultys. Didelius žuvies gabalus reikia pjaustyti taip, kad jų storis būtų apie 3 cm. Priešingu atveju žuvis pradės džiūti ties plutele, o gabalo vidus dar nebus iškepęs.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.73/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rausvosios lašišos filė kotletas Žingsnis 1
Paruoškite rausvąją lašišą kepimui. Žuvies kotletus sudėkite ant sausos kepimo skardos arba į kepimo indą. Rausvosios lašišos filė pagardinkite druska bei pipirais ir suberkite žoleles. Palikite kelias minutes marinuotis.

Žingsnis 2

Rausvosios lašišos filė kotletas Žingsnis 2
Paruoškite grietinės padažą. Į dubenėlį sudėkite grietinę ir įspauskite į ją česnako skilteles. Kruopščiai išmaišykite. Kiekvieną žuvies gabalėlį gerai aptepkite grietinės padažu.

Žingsnis 3

Rausvosios lašišos filė kotletas Žingsnis 3
Iškepkite rausvosios lašišos kotletus. Ant žuvies kotletų sudėkite pomidorus, taip pat aptepkite juos padažu. Į formą su žuvimi įpilkite pusę puodelio vandens. Rausvosios lašišos kotletus ir pomidorus apibarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite kepimo skardą arba formą folija ir pašaukite į 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 20-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos