Publikavimo data: 2024-06-13
Rausvosios lašišos filė kotletas
Rausvosios lašišos žuvies kotletai - tai paprastai paruošiamas ir mažai kalorijų turintis patiekalas. Rausvoji lašiša yra lengvai virškinamų baltymų, fosforo, kalcio, jodo, magnio ir daugybės vitaminų šaltinis. Rausvosios lašišos, kaip ir visos lašišos, kepimo metu būdingą skonį padės paslėpti citrinų sultys. Didelius žuvies gabalus reikia pjaustyti taip, kad jų storis būtų apie 3 cm. Priešingu atveju žuvis pradės džiūti ties plutele, o gabalo vidus dar nebus iškepęs.
Žingsnis 1
Paruoškite rausvąją lašišą kepimui. Žuvies kotletus sudėkite ant sausos kepimo skardos arba į kepimo indą. Rausvosios lašišos filė pagardinkite druska bei pipirais ir suberkite žoleles. Palikite kelias minutes marinuotis.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinės padažą. Į dubenėlį sudėkite grietinę ir įspauskite į ją česnako skilteles. Kruopščiai išmaišykite. Kiekvieną žuvies gabalėlį gerai aptepkite grietinės padažu.
Žingsnis 3
Iškepkite rausvosios lašišos kotletus. Ant žuvies kotletų sudėkite pomidorus, taip pat aptepkite juos padažu. Į formą su žuvimi įpilkite pusę puodelio vandens. Rausvosios lašišos kotletus ir pomidorus apibarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite kepimo skardą arba formą folija ir pašaukite į 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 20-30 minučių.
Kategorijos