Publikavimo data: 2025-08-20
Reshti su grietine ir lašiša
Reschti - paprastas ir skanus šveicariškas bulvių patiekalas. Jis beveik panašus į bulvinį koldūną, tačiau turi keletą skirtumų. Dažnai jis papildomas įvairiais priedais: grybais, šonine, sūriu, keptais svogūnais arba lengvai sūdyta žuvimi. Kaip užkandis, garnyras ir savarankiškas patiekalas - reshti visada puikiai tinka.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves ir sutarkuokite jas stambia tarka. Pasūdykite ir išspauskite.
Žingsnis 2
Supjaustykite žuvį vidutinio storio griežinėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Susmulkinkite žoleles.
Žingsnis 3
Tarkuotas bulves sudėkite į įkaitintą sviestu pateptą nedidelio skersmens keptuvę ir išlyginkite iki vientiso apskritimo. Kepkite iš vienos pusės, kol paruduos. Apverskite, naudodami lėkštę, sumažinkite kaitrą ir kepkite po uždaru dangčiu, kol iškeps.
Žingsnis 4
Karštus lakštinius aptepkite grietine, išlyginkite ir papipirinkite. Ant viršaus uždėkite žuvį. Pabarstykite svogūnais ir žolelėmis.
Kategorijos