Ribeye kepsnys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Ribeye kepsnys

"Ribeye" reiškia "šonkauliukų mėsą". Šiam kepsniui gaminti naudojama skerdenos nugarinė dalis. Svarbus vaidmuo tenka ploniems riebalų sluoksniams, kurie primena marmuro raštą. Nuo jų kiekio priklauso kepsnio skonis, nes aukštoje temperatūroje riebalai pradeda tirpti ir įsiskverbia į mėsos skaidulas. Tai suteikia patiekalui sultingumo ir minkštumo. Ribeye kepsnį galima kepti ant atviros ugnies, elektrinio grilio arba įprastoje keptuvėje storu dugnu.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
177 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ribeye kepsnys Žingsnis 1
Paruoškite kepsnį. Mėsą pasūdykite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir plonus kraštus pamirkykite maltuose pipiruose.

Žingsnis 2

Ribeye kepsnys Žingsnis 2
Apkepkite mėsą. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies ir sudėkite mėsą. Kepkite ją 2 minutes iš vienos pusės ir tiek pat laiko - iš kitos. Pakartokite šį procesą dar kartą, kad mėsa įgautų traškią plutelę. Nuimkite kepsnį nuo ugnies ir padėkite ant lėkštės 5 minutėms, kad mėsoje tolygiai išsiskirtų sultys.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos