Publikavimo data: 2024-05-25
Ribeye kepsnys
"Ribeye" reiškia "šonkauliukų mėsą". Šiam kepsniui gaminti naudojama skerdenos nugarinė dalis. Svarbus vaidmuo tenka ploniems riebalų sluoksniams, kurie primena marmuro raštą. Nuo jų kiekio priklauso kepsnio skonis, nes aukštoje temperatūroje riebalai pradeda tirpti ir įsiskverbia į mėsos skaidulas. Tai suteikia patiekalui sultingumo ir minkštumo. Ribeye kepsnį galima kepti ant atviros ugnies, elektrinio grilio arba įprastoje keptuvėje storu dugnu.
Žingsnis 1
Paruoškite kepsnį. Mėsą pasūdykite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir plonus kraštus pamirkykite maltuose pipiruose.
Žingsnis 2
Apkepkite mėsą. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies ir sudėkite mėsą. Kepkite ją 2 minutes iš vienos pusės ir tiek pat laiko - iš kitos. Pakartokite šį procesą dar kartą, kad mėsa įgautų traškią plutelę. Nuimkite kepsnį nuo ugnies ir padėkite ant lėkštės 5 minutėms, kad mėsoje tolygiai išsiskirtų sultys.
Kategorijos