Publikavimo data: 2024-09-16
Ridikėlių ghi
Įdomios vitamininės salotos iš ridikėlių, kurios ypač aktualios žiemą. Jos "artimiausios giminaitės" yra korėjietiškos morkos, nes abu šie patiekalai turi būtent korėjietiškas šaknis. "Hye" korėjiečių virtuvėje drąsiai galima vadinti vienu pagrindinių nacionalinių patiekalų, dažniausiai jis ruošiamas iš žuvies. Tačiau terminas "ghee" reiškia ne konkretų patiekalą, o pagrindinio ingrediento marinavimo būdą, kuris gali būti labai skirtingas.
Žingsnis 1
Ridikėlius sutarkuokite korėjietiška morkų tarka. Jei tokios neturite, šakninę daržovę galite sutarkuoti įprasta tarka arba supjaustyti plonais griežinėliais - kaip korėjietiškas morkas.
Žingsnis 2
Tarkuotus ridikėlius sudėkite į dubenį, pasūdykite, gerai išmaišykite ir palikite 1 valandą, kad išsiskirtų sultys. Po to ridikėlius perkelkite į kitą dubenį, stengdamiesi "išspausti" iš jų sultis, ir suberkite prieskonius - zirą, kalendrą, raudonuosius ir juoduosius pipirus.
Žingsnis 3
Ant viryklės įkaitinkite augalinį aliejų ir užpilkite verdantį aliejų ant ridikėlių, stengdamiesi užpilti ant prieskonių - taip jie suteiks patiekalui daugiau aromato ir skonio. Supilkite actą ir viską gerai išmaišykite. Tuomet išimkite salotas ir maždaug 10-12 valandų palaikykite šaldytuve. Kai salotos "prisitrauks", galite jas patiekti!
Kategorijos