Publikavimo data: 2024-04-05
Riebalų ritinys
Riebalų odos suktinukas yra sveikas ir kaloringas patiekalas. Jis tinka šventiniam stalui ir kaip savarankiškas patiekalas, ir kaip užkandis. Suktiniui parinkite ilgą lašinių gabalą, kad galėtumėte jį susukti. Pirkdami pirmenybę teikite lašiniams iš nugarinės dalies (nuo nugaros) - jie yra minkšti ir švelnūs. Taip pat atkreipkite dėmesį į spalvą: lašiniai neturi būti geltoni ar pilki. Tai reiškia, kad jie yra seni arba sugedę. Į vyniotinį įberkite mėgstamų prieskonių.
Žingsnis 1
Pradėkite pasiruošimą. Dubenyje sumaišykite smulkiai supjaustytą pusės galvutės česnaką, medų ir druską. Mišiniu ištepkite vidinę lašinių pusę. Viršų aptepkite garstyčiomis ir pabarstykite pipirais. Sutarkuokite morkas ir paskleiskite jas ant lašinių. Sudėkite smulkintą svogūną ir per pusę perpjautas likusias česnako skilteles.
Žingsnis 2
Suformuokite ritinį. Tvirtai susukite ir suriškite virvele. Įdėkite į maišelį ir palikite šaldytuve 2 valandoms, kad marinuotųsi.
Žingsnis 3
Iškepkite vyniotinį. Išimkite vyniotinį iš šaldytuvo, suvyniokite į kelis folijos sluoksnius ir dėkite ant kepimo skardos. Įdėkite kepimo skardą į iki 200 ˚C įkaitintą orkaitę. Po 40 minučių ištraukite vyniotinį iš orkaitės. Atidarykite foliją ir įdėkite kepimo skardą atgal į orkaitę. Kepkite 190 ˚C temperatūroje neuždengtą dar 10-15 minučių, kad plutelė taptų traški.
Žingsnis 4
Baigti gaminti. Visiškai atvėsinkite kiaulienos vyniotinį. Tik tada nuimkite virveles. Iškepusį vyniotinį supjaustykite plonais griežinėliais.
Kategorijos