Publikavimo data: 2024-06-15
Rozmarino kotletas
Rozmarinas yra klasikinių prieskonių mišinių "Provanso žolelės" ir "bouquet garni" dalis. Šis prieskonis laikomas universaliu prieskoniu. Jo šiek tiek kartokas skonis primena estragoną (estragoną). Rozmarinas labai gerai dera su kitomis prieskoninėmis žolelėmis: petražolėmis, čiobreliais, kadagiais. Jei po ranka neturite rozmarino, galite jį pakeisti mėtomis arba mairūnais. Kulinarai šio prieskonio dažnai deda į mėsos ir žuvies patiekalus. Šis prieskonis labai gerai paryškins kiaulienos kotletų skonį.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Sumaišykite sojų padažą, vandenį, cukrų ir rozmariną. Patogumo dėlei cukrų ir rozmariną supilkite į polietileninį maišelį ir supilkite sojų padažą bei vandenį. Sudėkite kiaulienos gabalėlius į marinatą. Maišelį užriškite ir suplakite. Palikite šaldytuve 3 valandoms, kad marinuotųsi.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Keptuvę statykite ant didelės ugnies. Paviršių patepkite augaliniu aliejumi ir įkaitinkite. Sudėkite mėsą į keptuvę ir kepkite kotletus maždaug po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos