Publikavimo data: 2024-06-22
Rudenį marinuotos paprikos
Saldžiosios paprikos yra ne tik populiariausia daržovė, bet ir askorbo rūgšties kiekio čempionė. Be rūgšties, joje yra daug karotino, mineralinių medžiagų ir B grupės vitaminų. Ji stiprina imunitetą, gerina virškinimą, skatina svorio mažėjimą. Dėl antioksidantų kiekio stabdo vėžinių ląstelių augimą. Raudonosios paprikos šaldytuve laikomos ne ilgiau kaip savaitę, todėl geriau jas užšaldyti arba marinuoti. Šie būdai padės mėgautis saldžiųjų paprikų skoniu ištisus metus.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į puodą supilkite vandenį ir užvirinkite. Supilkite augalinį aliejų, įberkite druskos, cukraus, juodųjų pipirų ir lauro lapą. Maišydami užvirinkite mišinį. Sumažinkite ugnį. Supilkite actą ir virkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Marinuokite paprikas. Į paruoštą marinatą supilkite kruopščiai supjaustytas paprikas. Sudėkite petražoles, griežinėliais pjaustytą česnaką, aitriąsias paprikas ir užvirinkite. Švelniai maišydami sumažinkite ugnį ir virkite 15-20 minučių. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir pripildykite pipirais sterilizuotus stiklainius, ant viršaus užpilkite marinatą. Uždenkite stiklainius steriliais dangteliais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti. Atvėsusius stiklainius laikykite vėsioje patalpoje.
Kategorijos