Publikavimo data: 2025-08-20
Ruginės duonos ir karbonado užkandžiai
Rusiško stiliaus skanėstai papuoš bet kurį šventinį stalą. Pikantiška borodinsko duona, marinuoti agurkai, rūkytas karbonadas, majonezas ir alyvuogės - skanus ir sotus derinys. Ruošiant užkandžius galima vartoti ne tik karbonadą, bet ir kumpį bei rūkytą dešrą. Patiekti galite įprastais dantų krapštukais arba specialiais iešmeliais. Kanapės bus dar skanesnės, jei vietoj majonezo naudosite aioli - česnakinį prancūzišką padažą. Išbandykite - jums patiks!
Žingsnis 1
Supjaustykite karbonadą mažais stačiakampiais arba kvadratiniais griežinėliais.
Žingsnis 2
Nupjaukite 5-8 mm storio duonos riekę ir nupjaukite plutą. Padalykite ją į nedidelius stačiakampius arba kvadratėlius. Kiekvieną duonos riekelę patepkite majonezu.
Žingsnis 3
Ant duonos dėkite karbonado griežinėlius. Marinuotą agurką supjaustykite 2-3 mm storio griežinėliais. Ant kiekvienos kanapės uždėkite po agurko griežinėlį.
Žingsnis 4
Ant kiekvieno agurko uždėkite po alyvuogę. Kanapes pritvirtinkite dantų krapštukais ir sudėkite į lėkštę.
Žingsnis 5
Ruginės duonos kanapės su karbonadu paruoštos. Gero apetito!
Kategorijos