Publikavimo data: 2025-08-18
Ruginės duonos sumuštinis su karbonadu
Sumuštinis - angliškas patiekalas, kurį sudaro dvi duonos riekelės ir įdaras tarp jų. Sumuštiniai tapo labai populiarūs visame pasaulyje, nes tai sotus ir skanus patiekalas. Nuo "mūsų" sumuštinio jį skiria duonos riekelių skaičius. Beje, Anglijoje paprastas sumuštinis su viena duonos riekele vadinamas "atviru sumuštiniu". Kaip įdaras gali būti bet kas. Siūlome pasigaminti sumuštinį iš borodino duonos su karbonadu, Pekino salotomis, raudonuoju svogūnu ir marinuotu agurku.
Žingsnis 1
Supjaustykite porą 3-4 mm storio karbonado riekelių. Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Sūdytą agurką supjaustykite 2-3 mm apskritimais. Pašalinkite kietąją Pekino salotų lapų dalį ir juos plonai supjaustykite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą ir grūdėtąsias garstyčias. Į jį įtarkuokite vieną skiltelę česnako. Viską sumaišykite.
Žingsnis 3
Apkepkite dvi bardinės duonos riekes iš abiejų pusių sausoje keptuvėje, kol jos paruduos ir taps traškios.
Žingsnis 4
Ant vienos duonos riekės užtepkite Pekino salotų ir padažo.
Žingsnis 5
Ant salotų ir padažo išdėliokite karbonadą, marinuotą agurką ir raudonąjį svogūną.
Žingsnis 6
Įdarą uždenkite antrąja duonos riekele. Perpjaukite sumuštinį įstrižai į dvi dalis. Kiekvieną pusę sutvirtinkite dantų krapštuku arba iešmeliu, kad sumuštinis nesubyrėtų.
Žingsnis 7
Ruginės duonos sumuštinis su karbonadu paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos