Publikavimo data: 2025-08-18
Ruginiai ir kvietinių miltų blyneliai su juodaisiais serbentais
Pagal šį receptą paruoštos bulvytės - tai apetitiškas ir skanus patiekalas iš tešlos. Kadangi recepte naudojami ne tik kvietiniai, bet ir ruginiai miltai, bulvytės yra akytos ir minkštos, o kepant keptuvėje gerai išlaiko formą. Be to, ruginiai miltai yra labai vertingas ir naudingas produktas tiems, kurie saugo savo sveikatą. Į šį patiekalą įeinančios juodųjų serbentų uogos suteikia jam saldžiarūgščio pikantiško skonio.
Žingsnis 1
Į nedidelį gilų dubenį įmuškite žalią kiaušinį ir cukrų ir kruopščiai suplakite. Kefyrą pašildykite mikrobangų krosnelėje arba puode ant ugnies, kol sušils. Šiltą kefyrą supilkite į gilų dubenį ir suberkite į jį sodą. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Kai kefyro tūris padidės ir pradės kilti oro burbuliukų, dalimis suberkite ruginius ir kvietinius miltus. Gerai išmaišykite plaktuvu, kad neliktų gumuliukų. Tada įberkite druskos ir su cukrumi išplaktus kiaušinius, išmaišykite. Į tešlą supilkite juodųjų serbentų uogas ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoštą tešlą kepkite įkaitintoje keptuvėje, pateptoje augaliniu aliejumi, iš abiejų pusių, kol paruduos. Tam dideliu šaukštu imkite šiek tiek tešlos ir pilkite ją ant keptuvės, formuodami nedidelius apvalius paplotėlius. Uždenkite jas dangčiu, kad geriau iškeptų.
Kategorijos