Publikavimo data: 2024-03-27
Rūgštūs pieno blynai
Jei pienas rūgštus, tai ne priežastis jį išmesti. Laikas kepti blynus! Blynai su rūgusiu pienu yra ypač purūs, purūs ir skanūs. Ir nors blyneliai skanūs patys savaime, jų skonį galite paįvairinti saldžiais priedais: medumi, uogiene, sirupu. tradicinis priedas yra grietinė. Galima dėti ir nesaldžių priedų, pavyzdžiui, varškės arba kepenų pašteto.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite rūgpienį, sodą, druską ir cukrų. Iš anksto išimkite produktus iš šaldytuvo, kad jie sušiltų iki kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Įmuškite kiaušinį, suplakite jį ir supilkite rūgusį pieną. Vėl suplakite mišinį.
Žingsnis 3
Persijokite miltus ir plona srovele suberkite į mišinį. Pradėkite nuo 200 ml ir įpilkite dar 50 ml, jei tešla skysta. Ji turi būti tiršta kaip tiršta grietinė. Kruopščiai maišydami sutrupinkite visus gumulėlius.
Žingsnis 4
Gerai išmaišykite tešlą, kad joje neliktų gumulėlių.
Žingsnis 5
Kepkite paplotėlius gerai įkaitintoje keptuvėje. Apkepkite tešlą iš vienos pusės 1-2 minutes, šaukštu iškepkite ant keptuvės.
Žingsnis 6
Kai apkepas iškeps iš apačios ir taps gražios smėlio arba rudos spalvos, apverskite jį ir apkepkite iš kitos pusės.
Žingsnis 7
Blynai paruošti, galite patiekti. Gero apetito!
Kategorijos