Rūgštūs pieno blynai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Rūgštūs pieno blynai

Jei pienas rūgštus, tai ne priežastis jį išmesti. Laikas kepti blynus! Blynai su rūgusiu pienu yra ypač purūs, purūs ir skanūs. Ir nors blyneliai skanūs patys savaime, jų skonį galite paįvairinti saldžiais priedais: medumi, uogiene, sirupu. tradicinis priedas yra grietinė. Galima dėti ir nesaldžių priedų, pavyzdžiui, varškės arba kepenų pašteto.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
254 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
38 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rūgštūs pieno blynai Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite rūgpienį, sodą, druską ir cukrų. Iš anksto išimkite produktus iš šaldytuvo, kad jie sušiltų iki kambario temperatūros.

Žingsnis 2

Rūgštūs pieno blynai Žingsnis 2
Įmuškite kiaušinį, suplakite jį ir supilkite rūgusį pieną. Vėl suplakite mišinį.

Žingsnis 3

Rūgštūs pieno blynai Žingsnis 3
Persijokite miltus ir plona srovele suberkite į mišinį. Pradėkite nuo 200 ml ir įpilkite dar 50 ml, jei tešla skysta. Ji turi būti tiršta kaip tiršta grietinė. Kruopščiai maišydami sutrupinkite visus gumulėlius.

Žingsnis 4

Rūgštūs pieno blynai Žingsnis 4
Gerai išmaišykite tešlą, kad joje neliktų gumulėlių.

Žingsnis 5

Rūgštūs pieno blynai Žingsnis 5
Kepkite paplotėlius gerai įkaitintoje keptuvėje. Apkepkite tešlą iš vienos pusės 1-2 minutes, šaukštu iškepkite ant keptuvės.

Žingsnis 6

Rūgštūs pieno blynai Žingsnis 6
Kai apkepas iškeps iš apačios ir taps gražios smėlio arba rudos spalvos, apverskite jį ir apkepkite iš kitos pusės.

Žingsnis 7

Rūgštūs pieno blynai Žingsnis 7
Blynai paruošti, galite patiekti. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos