Publikavimo data: 2024-05-01
Rūkyti šonkauliukai
Jei nėra galimybės išvykti į kaimą ar gamtą, galite įsigyti nerūdijančio plieno rūkyklą, kuri puikiai tinka miesto butui. Visi dūmai specialia žarna išeis į gatvę, o namuose liks gardus rūkytos kiaulienos kvapas. Belieka tik išsirinkti tinkamus šonkauliukus su ne per daug riebalų, o kitu atveju šonkauliukų rūkymo namuose receptas yra labai paprastas ir nesudėtingas.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į puodą supilkite vandenį, įberkite 2 valgomuosius šaukštus druskos ir užkaiskite ant viryklės. Kai tik vanduo užvirs, sudėkite visus ingredientus, išskyrus šonkauliukus. Palikite virti apie 5-7 minutes. Tada užpilkite marinatą ant mėsos, uždenkite dangčiu, ant viršaus užspausdami šiek tiek svorio. Padėkite į šaldytuvą 8 valandoms.
Žingsnis 2
Išrūkykite šonkauliukus. Dėdami mėsą į rūkyklą įsitikinkite, kad tarp gabalėlių yra šiek tiek vietos. Rūkykite šonkauliukus 1 valandą 120 °C temperatūroje. Paskui leiskite jiems dar 40-60 minučių vėdintis.
Kategorijos