Publikavimo data: 2024-05-01
Rūkytos kiaulės ausys
Rūkytos kiaulės ausys - vienas populiariausių alaus užkandžių. Rūkydami patys gaunate natūralų produktą be kenksmingų priedų. Paprastas kiaulių ausų rūkymo receptas nepareikalaus ypatingo darbo ir patirties. Norint gauti apetitą žadinantį ir pikantišką skanėstą, pakanka laikytis žingsnis po žingsnio pateiktų nurodymų. Jums reikės mažiausiai produktų: kiaulių ausų, svogūnų, česnakų, sojų padažo ir prieskonių.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaulių ausis. Išmirkytas kiaulių ausis sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite ir išjunkite dujinį degiklį. Sudėkite lauro lapą, sojų padažą, smulkiai supjaustytą česnaką, pipirų grūdelius, krapus, druską ir nuluptą svogūną. Paragaukite sultinio, jis turi būti gana sūrus. Virkite 1 valandą, tada leiskite kiaulių ausims atvėsti.
Žingsnis 2
Rūkykite ausis. Išvirusias ir atvėsusias ausis sudėkite į rūkyklą. Atsargiai sudėkite ausis ant padėklo, patepkite aliejumi, uždenkite dangčiu ir padėkite ant kaitros. Kiaulių ausis rūkykite ant vidutinės ugnies apie 35-40 minučių. Išrūkytas ausis palikite 3 valandoms atvėsti, kad tolygiai pasiskirstytų dūmo aromatai.
Kategorijos