Publikavimo data: 2024-06-13
Rūkytos paprikos kotletas.
Kotletas - tai patiekalas, kurio skonį galima be galo keisti įvairiais prieskoniais. Pavyzdžiui, jei naudosite rūkytą papriką, mėsos skonis primins ant atviros ugnies kepamą kepsnį. Norint pagaminti papriką, raudonosios paprikos supjaustomos griežinėliais, paskui rūkomos, džiovinamos ir malamos. Paprikos tėvynė yra Pietų Amerika, o iš pradžių paprikos skonis buvo aštrus, nes ji buvo gaminama iš deginamų paprikų. Dabar paprikos daugiausia gaminamos iš raudonųjų saldžiųjų paprikų, o daugiausia paprikų pagaminama Vengrijoje.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Marinatui dubenyje sumaišykite česnaką, papriką, druską ir alyvuogių aliejų. Išmaišykite ir jame marinuokite mėsos gabalėlius. Palikite 4 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite kotletus. Į kepimo formą sudėkite svogūnus, užpilkite vandeniu ir ant viršaus sudėkite mėsą. Uždenkite folija arba dangčiu. Kepkite 1,5 valandos, likus 20 minučių iki kepimo nuimkite foliją arba dangtį, padidinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite, kol paruduos.
Kategorijos