Publikavimo data: 2024-05-25
Rumsteikas orkaitėje
Šį receptą privalo turėti kiekviena šeimininkė. Šventiniam stalui jo neįmanoma pakeisti. Mėsa gaunasi sultinga, kvapni, o sūris jai suteikia švelnaus kreminio skonio. Raktas į sultingumą - tinkamai parinkta jautiena. Romstexui geriau rinktis marmurinę jautieną. Joje yra riebalų gyslų, todėl patiekalas tampa sultingas. Tiksliai laikykitės recepto ir jums tikrai pavyks.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite 2,5 cm griežinėliais skersai pluošto. Kiekvieną gabalėlį įdėkite į maišelį ir lengvai aptepkite iš abiejų pusių. Mėsa turėtų būti maždaug 1,5 cm storio. Tada įtrinkite pipirais.
Žingsnis 2
Į dubenį įmuškite kiaušinį ir šakute išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Kiekvieną paruoštą mėsos gabalėlį pirmiausia panardinkite į kiaušinių mišinį, tada į džiūvėsėlius.
Žingsnis 4
Supilkite aliejų į keptuvę, kad visiškai padengtų dugną, ir gerai įkaitinkite. Apkepkite kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių. Kiekvieną pusę kepkite apie 1-2 minutes. Tada pasūdykite.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite folija. Padėkite kepsnius vienas nuo kito tam tikru atstumu. Ant viršaus gausiai pabarstykite sūrio.
Žingsnis 7
Indą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Sūris turi išsilydyti, o iš mėsos turi tekėti skaidrios sultys.
Kategorijos