Rumsteikas orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Rumsteikas orkaitėje

Šį receptą privalo turėti kiekviena šeimininkė. Šventiniam stalui jo neįmanoma pakeisti. Mėsa gaunasi sultinga, kvapni, o sūris jai suteikia švelnaus kreminio skonio. Raktas į sultingumą - tinkamai parinkta jautiena. Romstexui geriau rinktis marmurinę jautieną. Joje yra riebalų gyslų, todėl patiekalas tampa sultingas. Tiksliai laikykitės recepto ir jums tikrai pavyks.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
270 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.62/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rumsteikas orkaitėje Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite 2,5 cm griežinėliais skersai pluošto. Kiekvieną gabalėlį įdėkite į maišelį ir lengvai aptepkite iš abiejų pusių. Mėsa turėtų būti maždaug 1,5 cm storio. Tada įtrinkite pipirais.

Žingsnis 2

Rumsteikas orkaitėje Žingsnis 2
Į dubenį įmuškite kiaušinį ir šakute išplakite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Rumsteikas orkaitėje Žingsnis 3
Kiekvieną paruoštą mėsos gabalėlį pirmiausia panardinkite į kiaušinių mišinį, tada į džiūvėsėlius.

Žingsnis 4

Rumsteikas orkaitėje Žingsnis 4
Supilkite aliejų į keptuvę, kad visiškai padengtų dugną, ir gerai įkaitinkite. Apkepkite kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių. Kiekvieną pusę kepkite apie 1-2 minutes. Tada pasūdykite.

Žingsnis 5

Rumsteikas orkaitėje Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 6

Rumsteikas orkaitėje Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite folija. Padėkite kepsnius vienas nuo kito tam tikru atstumu. Ant viršaus gausiai pabarstykite sūrio.

Žingsnis 7

Rumsteikas orkaitėje Žingsnis 7
Indą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Sūris turi išsilydyti, o iš mėsos turi tekėti skaidrios sultys.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos