Publikavimo data: 2025-08-17
Rusiškas rassolnik su kiaulienos šonkauliukais
Rassolnik yra vietinis rusų patiekalas, Rusijoje pradėtas gaminti XV amžiuje. Šį patiekalą galima paruošti įvairiais būdais, tačiau privalomas produktas, kuris įeina į bet kurį rassolnik, yra marinuoti agurkai arba agurkų sūrymas. Be įdomaus rūgštaus pagrindo, sriuba verdama ant sultingų kiaulienos šonkaulių, pridedant bulvių, pastorintų svogūnų ir morkų bei minkštų, labai naudingų perlinių kruopų. Ir ji atskleidžia visus skonius bei prisipildo aromatingo gaivumo - krapų ir petražolių žolelių.
Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūnus smulkiai supjaustykite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol svogūnai taps auksinės spalvos, sudėkite stambia tarka sutarkuotus raugintus agurkus ir pakepinkite dar 3-4 minutes.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite mažais kubeliais ir kartu su keptais svogūnais, morkomis ir raugintais agurkais suberkite į puodą su virtais šonkauliukais.
Žingsnis 3
Kai užvirs, suberkite prieskonius ir lauro lapą, viską virkite 10-12 minučių. Dabar supilkite išvirtas perlines kruopas, užvirinkite ir virkite dar 5 minutes. Tada sudėkite per česnakų presą pertrintas česnako skilteles ir žoleles.
Kategorijos