Publikavimo data: 2024-04-02
Rusiški barščiai
Rusiški barščiai yra tradicinis pirmasis mūsų šalies gyventojų patiekalas. Ši sriuba turi būti soti ir soti, todėl rinkitės mėsą su kaulais. Kad išsaugotumėte ryškią spalvą, burokėlius kepkite tik pačioje virimo pabaigoje. Paruošti barščiai dera su grietine, žolelėmis ir česnakiniais skrebučiais.
Žingsnis 1
Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite vandeniu ir padėkite ant viryklės, kad užvirtų. Į sultinį galite įdėti lauro lapą, pusę svogūno ir nedidelę morką - jis bus skanesnis. Užvirus, sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros.
Žingsnis 2
Susmulkinkite kopūstus, o bulves supjaustykite kubeliais arba šiaudeliais.
Žingsnis 3
Į sultinį sudėkite supjaustytus kopūstus ir griežinėliais supjaustytas bulves.
Žingsnis 4
Morkas ir burokėlius sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 5
Svogūnus supjaustykite taip, kaip paprastai pjaustote karštuose patiekaluose, pomidorus supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 6
Keptuvę statykite ant vidutinės ugnies, supilkite augalinį aliejų. Kai jis įkais, sudėkite burokėlius ir morkas.
Žingsnis 7
Išmaišykite daržoves ir sudėkite svogūnus bei pomidorus.
Žingsnis 8
Kepkite daržoves, kol jos suminkštės ir taps maždaug vienodos spalvos. Nepamirškite reguliariai maišyti.
Žingsnis 9
Kai daržovės bus paruoštos, perkelkite jas į puodą, kuriame virė mėsa, kopūstai ir bulvės. Virkite dar 15-20 minučių.
Žingsnis 10
Įdėkite džiovintų arba šviežių žolelių, druskos, įberkite kelis žirnelius juodųjų pipirų ir virkite dar 5-10 minučių. Pagal skonį patikrinkite, ar sriuba paruošta, ir išjunkite.
Kategorijos