Publikavimo data: 2024-05-25
Ryški braškių uogienė
Nebrangi, bet aromatinga ir vasariškai ryški braškių uogienė ruošiama paprastai. Ji nepakeičiama žiemos arbatos vakarėliams. Ji verdama minimalų laiką, todėl išlaiko daug vitaminų. Be to, joje gausu natūralių mineralinių medžiagų, kurios žiemą labai naudingos imunitetui stiprinti.
Žingsnis 1
Supilkite uogas į puodą storu dugnu ir užpilkite cukrumi. Atidėkite į šalį 20-30 minučių. Po šio laiko keptuvėje susidarys sulčių.
Žingsnis 2
Uždėkite puodą su braškėmis ant viryklės ir lėtai virkite 20-30 minučių, kol uogos suminkštės.
Žingsnis 3
Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir susmulkinkite turinį trintuvu. Grąžinkite keptuvę ant ugnies ir užvirinkite. Tada supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite steriliais dangteliais. Atvėsinkite. Laikykite šaltai.
Kategorijos