Ryški braškių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Ryški braškių uogienė

Nebrangi, bet aromatinga ir vasariškai ryški braškių uogienė ruošiama paprastai. Ji nepakeičiama žiemos arbatos vakarėliams. Ji verdama minimalų laiką, todėl išlaiko daug vitaminų. Be to, joje gausu natūralių mineralinių medžiagų, kurios žiemą labai naudingos imunitetui stiprinti.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
169 kcal.
Angliavandeniai
44 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.54/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryški braškių uogienė Žingsnis 1
Supilkite uogas į puodą storu dugnu ir užpilkite cukrumi. Atidėkite į šalį 20-30 minučių. Po šio laiko keptuvėje susidarys sulčių.

Žingsnis 2

Ryški braškių uogienė Žingsnis 2
Uždėkite puodą su braškėmis ant viryklės ir lėtai virkite 20-30 minučių, kol uogos suminkštės.

Žingsnis 3

Ryški braškių uogienė Žingsnis 3
Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir susmulkinkite turinį trintuvu. Grąžinkite keptuvę ant ugnies ir užvirinkite. Tada supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite steriliais dangteliais. Atvėsinkite. Laikykite šaltai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos