Ryški kalakutiena su daržovėmis pomidorų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Ryški kalakutiena su daržovėmis pomidorų padaže

Kalakutiena laikoma viena sveikiausių mėsų pagal savo sudėtį ir mažą kalorijų kiekį. Be baltymų, vitaminų ir mineralų, ji turi beveik tiek pat fosforo, kiek ir žuvis. Kulinarijoje ji ypač vertinama, nes praplečia virėjo ribas, atsiveria naujai, priklausomai nuo ingredientų. Naudojant tokį produktą visada lieka vietos fantazijai ir kulinariniams "triukams", o iš jo visada galima paruošti jei ne šedevrą, tai labai skanų patiekalą, kaip šiuo atveju.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
125 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.27/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryški kalakutiena su daržovėmis pomidorų padaže Žingsnis 1
Kalakutieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kepkite juos keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi ant didelės ugnies, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Ryški kalakutiena su daržovėmis pomidorų padaže Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas, svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, o pomidorą ir papriką supjaustykite didesniais kubeliais. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir į mėsą po vieną sudėkite morkas, svogūnus, paprikas ir pomidorus. Kiekvieną daržovę su mėsa kepkite 3-5 minutes. Pabarstykite pipirų mišiniu ir druska. Tada įpilkite šiek tiek pomidorų sulčių, uždarykite dangtį ir troškinkite ant mažos ugnies, kol mėsa bus paruošta.

Žingsnis 3

Ryški kalakutiena su daržovėmis pomidorų padaže Žingsnis 3
Iš trijų šaukštų sojų padažo, vieno šaukšto pomidorų pastos, 60 ml pomidorų sulčių, žiupsnelio druskos ir dviejų šaukštelių cukraus pagaminkite padažą. Viską sumaišykite ir nuolat maišydami iki vientisos masės suberkite miltus. Padažą supilkite į virtą mėsą, išmaišykite ir šiek tiek pavirkite be dangčio, kad sutirštėtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos