Publikavimo data: 2024-06-09
Ryški kalakutiena su daržovėmis pomidorų padaže
Kalakutiena laikoma viena sveikiausių mėsų pagal savo sudėtį ir mažą kalorijų kiekį. Be baltymų, vitaminų ir mineralų, ji turi beveik tiek pat fosforo, kiek ir žuvis. Kulinarijoje ji ypač vertinama, nes praplečia virėjo ribas, atsiveria naujai, priklausomai nuo ingredientų. Naudojant tokį produktą visada lieka vietos fantazijai ir kulinariniams "triukams", o iš jo visada galima paruošti jei ne šedevrą, tai labai skanų patiekalą, kaip šiuo atveju.
Žingsnis 1
Kalakutieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kepkite juos keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi ant didelės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas, svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, o pomidorą ir papriką supjaustykite didesniais kubeliais. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir į mėsą po vieną sudėkite morkas, svogūnus, paprikas ir pomidorus. Kiekvieną daržovę su mėsa kepkite 3-5 minutes. Pabarstykite pipirų mišiniu ir druska. Tada įpilkite šiek tiek pomidorų sulčių, uždarykite dangtį ir troškinkite ant mažos ugnies, kol mėsa bus paruošta.
Žingsnis 3
Iš trijų šaukštų sojų padažo, vieno šaukšto pomidorų pastos, 60 ml pomidorų sulčių, žiupsnelio druskos ir dviejų šaukštelių cukraus pagaminkite padažą. Viską sumaišykite ir nuolat maišydami iki vientisos masės suberkite miltus. Padažą supilkite į virtą mėsą, išmaišykite ir šiek tiek pavirkite be dangčio, kad sutirštėtų.
Kategorijos