Publikavimo data: 2024-06-08
Ryški kiauliena su kečupu
Kiauliena yra gerai pažįstama slavų virtuvės mėsa. Be skonio, ji turi didelių privalumų, nes galima keisti receptą, sudėtį, prieskonius ir prieskonines žoleles, pridėti ką nors naujo ir gaminti naujai. Kiauliena su kečupu yra tokia turtinga šių naujovių, kad čia viskas bus kitaip - skoniai, aromatai, skonis ir tekstūra. Kečupas, sojų padažas, saldžioji paprika, rudasis cukrus veikia kaip katalizatorius visiems gaminimo metu vykstantiems procesams. Ir tai tik į naudą skoniui.
Žingsnis 1
Marinatui į dubenį supilkite kečupą, suberkite sojų padažą, rudąjį cukrų, druską, papriką, maltus juoduosius pipirus, citrinos sultis ir smulkiai supjaustytą česnaką. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Sudėkite mėsą į indą ir užpilkite marinatu. Uždenkite dangčiu ir pakratykite, kad marinatas pasiskirstytų po visą mėsą. Dėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms. Indą periodiškai pakratykite.
Žingsnis 3
Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite mėsą. Uždenkite folija ir 40 minučių pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Tada nuimkite foliją, aptepkite likusiu marinatu ir kepkite neuždengtą dar 20-30 minučių.
Kategorijos