Publikavimo data: 2025-08-20
Ryškiai įdarytos paprikos orkaitėje su mėsa ir grybais
Bulgariškos paprikos pasižymi viliojančiu aromatu ir ryškiomis spalvomis. Dėl šių savybių šeimininkės jas naudoja kulinarijoje - tiek įvairiems patiekalams puošti, tiek patiekalams iš jų gaminti. Paprikos turi didelius vaisius, o tai leidžia pasitelkti lakią fantaziją renkantis įvairius patiekalus iš jų. Sultingi vaisiai, pasižymintys vandeningu ir saldžiu skoniu - puikiai tinka užkandžiams ir salotoms.
Žingsnis 1
Paprikas perpjaukite išilgai per pusę ir išimkite sėklas. Galite palikti kotelį arba jį pašalinti. Dėl kotelio patiekalas atrodys rafinuočiau.
Žingsnis 2
Jei maltinukus ruošiate patys: supjaustykite mėsą gabalėliais, sudėkite į mėsmalę arba blenderį ir susmulkinkite.
Žingsnis 3
Grybus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir lengvai apkepkite keptuvėje, kol pusiau iškeps. Jei grybus paliksite žalius, jie patiekalui suteiks papildomo sultingumo. Sūrį sutarkuokite stambia arba smulkia tarka.
Žingsnis 4
Paimkite gilią lėkštę, sudėkite į ją maltą mėsą, sudėkite grybus, druską, pipirus ir grietinę. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Paimkite paruoštas paprikas ir įdarykite kiekvieną paprikos puselę. Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Žingsnis 6
Po 25 minučių ištraukite paprikas iš orkaitės ir apibarstykite jas sūriu. Tada dar 5-10 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos