Publikavimo data: 2025-08-17
Ryškiaspalvės įdarytos turkiškos paprikos
Daugelyje pasaulio virtuvių yra įdarytų daržovių receptų. Mums vienas iš labiausiai žinomų yra įdarytų paprikų receptas. Tačiau šiandien nutolsime nuo tradicinio recepto ir pagaminsime jį turkišku stiliumi. Ten šis patiekalas ruošiamas šiek tiek kitaip. Pagrindinis skirtumas - paprikų pjaustymo būdas ir vietinių prieskonių naudojimas. Gaunasi labai sultingas, kvapnus, skanus ir ryškus patiekalas, galintis papuošti net šventinį stalą. Privalote jo paragauti!
Žingsnis 1
Į paruoštą maltą mėsą sudėkite vieną smulkintą svogūną. Įberkite pipirų, druskos ir visų prieskonių. Viską gerai išmaišykite ir šiuo mišiniu pripildykite paprikų puseles.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje apkepkite svogūną iki auksinės spalvos, sudėkite pomidorus, druską, pipirus, česnaką ir cukrų. Išmaišykite ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite įdarytas paprikas į keptuvę su padažu. Įpilkite 1 litrą vandens ir uždengę dangčiu troškinkite pusantros valandos.
Kategorijos