Publikavimo data: 2024-06-16
Ryškios jūros gėrybių salotos su daržovėmis ir prieskoniais
Jūros gėrybių vartojimas užtikrina sveikatą, o to pavyzdys - Japonija ir kitos šalys, kurių gyventojų mityboje vyrauja jūros gėrybių patiekalai. Pateiktos salotos taip pat yra ilgaamžių patiekalas, nes jose naudojamos vertingiausios jūros dovanos - krevetės, aštuonkojai, midijos. Jos puikiai dera su kitais ne mažiau naudingais ingredientais - kiaušiniais, alyvuogėmis, pomidorais, citrina, medumi, alyvuogių aliejumi. Visa tai suteikia skonį ir aromatą bei gerai veikia sveikatą.
Žingsnis 1
Krevetes virkite 1-2 minutes. Agurkus supjaustykite griežinėliais, o pomidorus - kubeliais arba griežinėliais. Kiaušinius stambiai supjaustykite į 4 dalis.
Žingsnis 2
Dubenėlyje sumaišykite medų, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų, kad pagamintumėte padažą. Salotų dubenyje sumaišykite visus ingredientus ir užpilkite padažu. Supjaustykite svogūną ir pabarstykite juo salotas.
Kategorijos