Publikavimo data: 2024-09-22
Ryškios "Nicoise" salotos su tunu ir pupelėmis
Norite pasigaminti sočių, skanių ir spalvingų salotų? Tada jums tikrai tiks salotos "Nicoise". Gamindami jas gausite neįprastą, bet nuostabų tuno, kiaušinių, pupelių ir bulvių derinį. Tokios salotos laikomos visaverčiu, atskiru patiekalu. Dėl savo ryškios išvaizdos jos puikiai atrodys ant šventinio stalo ir patrauks jūsų svečius. Paruošti tokias salotas visai nesunku.
Žingsnis 1
Bulves, kiaušinius ir pupeles virkite, kol suminkštės. Išvirusias bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų padažą. Atskirame dubenyje sumaišykite citrinos sultis, sutrintą česnaką, druską, pipirus, vyno actą, garstyčias ir alyvuogių aliejų.
Žingsnis 3
Tuną šakute susmulkinkite vidutinio dydžio gabalėliais. Į lėkštę sudėkite salotų lapus, bulves, pupeles ir pomidorus. Po to sudėkite ketvirčiais supjaustytus kiaušinius, tuno gabalėlius ir alyvuoges. Viską užpilkite padažu. Salotos paruoštos.
Kategorijos