Publikavimo data: 2025-08-17
Ryškios salotos su kukurūzais ir ridikėliais
Salotos su kukurūzais, ridikėliais ir grybais būna ryškios, skanios ir traškios. Grybai pakepinami su svogūnais, todėl salotos įgauna patrauklų skonį. Kukurūzų grūdai patiekalui suteikia saldumo, ridikėlių griežinėliai - malonaus traškesio, o žalumynai - gaivių natų. Salotoms pagardinti pageidautina naudoti alyvuogių arba linų sėmenų aliejų.
Žingsnis 1
Apkepkite svogūnus ir grybus. Į keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir kepkite svogūnus apie 5 minutes. Pievagrybius supjaustykite juostelėmis ir nusiųskite prie svogūnų. Kepkite, kol išgaruos skystis.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į salotinę sudėkite paruoštus ingredientus: keptus grybus ir svogūnus, ridikėlius, krapus ir kiaušinius. Iš kukurūzų nusausinkite skystį, grūdus sudėkite į likusius produktus. Pagal skonį pasūdykite. Salotas užpilkite likusiu augaliniu aliejumi ir garstyčiomis. Švelniai išmaišykite.
Kategorijos